Majdnem teleportálás: a világ 5 legrövidebb repülőútvonala

Egy repülős utazást 2 perc alatt is le lehet bonyolítani.

repülőgép repülés közben

Általában egy repülővel megtett utazásra időt kell szánni: pakolás, a reptéri ellenőrzéseken való átjutás, várakozás. Ám mi történik akkor, ha maga a levegőben töltött idő olyan kevés, hogy szinte észre sem vesszük? A világ legrövidebb repülőútjait gyűjtöttük most egybe, némelyik során tényleg csak pár percet töltünk a fedélzeten.


1. Bonaire, Hollandia – Curaçao, Curaçao

Fotó: Getty Images

Venezuela partjaihoz közel, a Karib-tengeren található az a két sziget, aminek légvonalbeli távolsága időben mérve igencsak rövid. Bonaire szigetére elsősorban a búvárkodás miatt látogatnak el az emberek, ám ha valaki megunná a látványt, bátran elindulhat Curaçao felé, a repülős út ugyanis mindössze 35 percet vesz igénybe.

2. Dar es-Salaam, Tanzánia – Zanzibár, Tanzánia

Fotó: Getty Images

Ugyan mindkét város Tanzániához tartozik, mivel utóbbi egy szigeten helyezkedik el, ezért a két úti célt az óceán vize választja el egymástól. Mindkét helyszínt elsősorban a természeti látványosságok és a tengerpartok miatt látogatják meg az utazók, a két repülőteret pedig csupán egy 30 perces utazás választja el egymástól.

3. Kárpátosz, Görögország – Kasos, Görögország

Fotó: Getty Images

Az Olympic Air légitársasággal percek alatt eljuthatunk az egyik görög szigetről a másikra. Bár a távolság komppal sem ölel fel egy óránál több időt, amennyiben egy kis repülésre vágynánk, az utat mindössze 20 perc alatt is letudhatjuk – írja a Times of India.

Ha a környezetvédelem a cél: 10 tipp: így utazz környezettudatosan!

4. Sint Maarten, Hollandia – Saint-Barthélemy, Franciaország

Fotó: Getty Images

A holland, illetve francia fennhatóság alá tartozó karib-tengeri desztinációk között összesen 15 percet kell utaznunk repülőgéppel, amennyiben át szeretnénk jutni egyik helyről a másikra. Az mondjuk biztos, hogy mindkét repülőtéren csodálkozni fogunk egy picit, hiszen az apró kifutók nem szokványos helyen, a tengerpart közelében nyúlnak végig.

5. Westray, Skócia – Papa Westray, Skócia

Fotó: Shutterstock

A világ legrövidebb repülőútja két skót szigetet érint, nevezetesen Westray-t és Papa Westray-t. Bár mindkét helyszín úgy tűnhet, hogy a világ szélén van, utóbbi szigeten például Észak-Európa egyik legidősebb kőépítményéről, a Knap of Howarról híres. Mindenesetre a két repülőtér között utazva nagyjából 1,5-2 percet kell a levegőben lennünk.

AMI MÉG ÉRDEKELHET