​Na jednom z najodľahlejších ostrovov sveta sa nepoužívajú ani peniaze

Na ostrov sa nelieta, ani nepremáva loďou.

Šalamúnové ostrovy

Cestovateľský bloger Luke Korns precestoval už polovicu sveta, ale asi nikdy nebol na takom výnimočnom mieste, ako je Utupua na Šalamúnových ostrovoch. Vo svojom videu odhaľuje pre nás úplne neznámy svet.

Američan Luke Korns si zarába pomerne závideniahodným spôsobom: cestovaním. Tento vloger má na YouTube 2,36 milióna odberateľov. V posledných rokoch navštívil exotické miesta ako Mjanmarsko, Grónsko a Senegal.


Jeho posledné dobrodružstvo však bolo aj na jeho pomery niečím výnimočné:

Vydal sa na najodľahlejšie miesto na svete, Utupua, ktoré je súčasťou Šalamúnových ostrovov.



Na začiatok treba povedať, že na ostrov, ktorý leží približne 2 000 kilometrov severovýchodne od pobrežia Austrálie, nevedie žiadna letecká ani lodná doprava. Samozrejme, do významnejších osád Šalamúnových ostrovov je veľmi ťažké sa dostať, ale Utupua je takmer neznáma aj pre občanov krajiny.

Našťastie pre mladého vlogera sa na ostrove Nendo stretol s mužom z Utupua, ktorý sa túžil vrátiť domov. Tento muž, istý John Mark, odišiel pracovať na Nendo, ale nenašiel tam svoje poslanie: na ostrove Utupua sa cítil viac doma.

I visited Utupua in the Solomon Islands, which is one of the most remote and forgotten islands in the world. Thank you to ...

I Visited the Island that Capitalism Never Reached (no money used here)



Luke a John si spolu prenajali loď a po dni cesty pristáli na ostrove. Americký chlapec však musel požiadať miestneho náčelníka o povolenie na pobyt. Našťastie preňho náčelník súhlasil, aby na Utupua zostal jeden deň, a domorodci dokonca zorganizovali pre nezvyčajného príchodcu uvítací obrad.

Luke tak mohol preskúmať ostrov a zažiť niečo neuveriteľné.

Zabudnutý ostrov Utupua nemá elektrinu ani peniaze, ale miestni obyvatelia napriek tomu − alebo možno práve preto − žijú svoje dni v blaženom šťastí.

Luke nezažil medzi domorodcami žiadnu nezhodu, mal pocit, že všetci sú súčasťou jednej rodiny.

Zdá sa, že niekedy to naozaj stačí na to, aby bol človek šťastný.

Sledujte aj naše profily na sociálnych sieťach, aby ste neprišli o žiadne novinky:

Pod menom Drive Slovensko nás nájdete na TikToku, Instagrame, YouTube aj Facebooku.

AMI MÉG ÉRDEKELHET