Samonafukovací stan s dobrým vetraním – to je Aerogogo

Oplatí sa doň investovať, kým projekt beží na Kisckstarteri

Foto: Aerogogo

Čím väčší stan, tým viac problémov pri jeho stavaní. Túto rovnicu preťalo Aerogogo so svojim vynálezom: stanom, ktorý sa nafúkne a postaví stlačením jediného tlačidla. Podľa našich skúseností je možno ešte väčším plusom jeho super vetranie, ani ráno o 6-tej sa v ňom nezačneme potiť.

DVA MODELY: SPHERE A MOON

Foto: Aerogogo

Balík Sphere s rozmermi 73 x 37 x 38 cm a hmotnosťou 16,5 kg je vhodný skôr pre cyklistov a na prepravu autom. Konštrukciu tvoria látkové/TPU vzduchové trubice, spojené vodotesnou tkaninou 150D Oxford (do hodnoty PU 5000 mm), ktorá je odolná proti roztrhnutiu. Vzduchová pumpa Giga Pump 80 s akumulátorom 2000 mAh fúka s kapacitou 30 litrov/sec. Čerpadlo začne pracovať ihneď po stlačení tlačidla, a za päť a pol minúty nafúkne stan do rozmerov 300 x 300 x 200 cm pre až 8 osôb. Prirodzené svetlo preniká do vnútra cez panoramatickú strechu a tri okenné otvory. Vojsť do stanu sa dá troma samostatnými vchodmi.

Moon je trochu menší stan, taktiež s troma samostatnými vchodmi, ale už bez samostatných okien. Jeho konfigurácia umožňuje rozdeliť ho na dva oddelené moduly, medzi ktorými sa nachádza otvorená, ale zároveň zastrešená plocha. Stan pre štyroch ľudí sa nafúkne za štyri minúty na rozmery 320 x 230 x 165 cm. Jeho materiál je vodotesný, testovaný na vodný stĺpec 2000 mm (PU 2000). Stan je vďaka svojim rozmerom (70 x 30 x 30 cm) a hmotnosti (9,3 kg) v balení ľahko prenosný, ale treba k tomu prirátať aj rozmery a hmotnosť vzduchovej pumpy Giga Pump 80.

ŠTARTOVACÍ KAPITÁL CEZ KISCKSTARTER

www.youtube.com

Aerogogo Aerotent Series, Prepare your upcoming camping

Ponuky na model Moon a Giga Pump 80 sa začínajú pri 749 dolároch, čo je suma o 44% nižšia, než ich očakávaná maloobchodná cena. Podobná úspora sa dá dosiahnuť aj v prípade stanu Sphere a pri kombinácii Sphere a Giga Pump 80, ktorú ponúkajú za 1 149 dolárov. Aj tu platí, že úspech crowdfundingu nie je zaručený, ak však všetko vyjde podľa plánov, distribúciu by mohli rozbehnúť v októbri.

AMI MÉG ÉRDEKELHET