Takto vyzerá servisná stanica budúcnosti

Palivá tu natankujete tradičné aj alternatívne. Vodu do ostrekovačov doplníte bez vzniku plastového odpadu. K tomu zelená strecha, zelené ploty, vykurovanie tepelnými čerpadlami či inteligentné osvetlenie exteriéru aj interiéru, ktoré reaguje na pohyb áut a zákazníkov, úsporné LED svietidlá. Tak vyzerá servisná stanica budúcnosti. A navštíviť ju môžete už dnes – na rýchlostnej ceste PR1BINA kúsok za Nitrou pri obci Pohranice.

Foto: Slovnaft

Servisná stanica je oázou pre všetkých na cestách. Dnes už presahuje len nutnosť natankovať benzín. Dnešné servisné stanice dočerpajú energiu – auto na akýkoľvek pohon, vodičovi aj pasažierom. Ako vyzerá najnovší trend pri budovaní servisných staníc, si sami môžete vyskúšať, ak zastavíte na rýchlostnej ceste R1 zo Zvolena do Nitry, tesne pred mestom pod Zoborom pri obci Pohranice – a to v oboch smeroch.

Energia pre všetky druhy áut

Foto: Slovnaft

Nech už jazdíte na čokoľvek, z Pohraníc neodídete s prázdnou nádržou. Okrem stojanov na tradičné palivá tu dotankujete LPG a čoskoro aj CNG priamo z tankovacích stojanov. Doplniť tu môžete AdBlue, ale aj vodu do ostrekovačov, a to bez toho, aby vznikol akýkoľvek plastový odpad. Pri stojanoch sú totiž zabudované takzvané Ecotanky, a tak kým plníte nádrž na palivo, rovnako komfortne si doplníte aj nádrž do ostrekovačov a zaplatíte to všetko v jednom pri pokladni. Dnešnou samozrejmosťou je aj tankovanie aditív AdBlue priamo na servisnej stanici. A moderná servisná stanica nepredáva litre, ale kilometre. A kilometre dojazdu svojho elektromobilu tu nabijete na nabíjacích staniciach s výkonom 150 kW. Veľký výber si vyžaduje veľkú plochu. Tá na servisných staniciach Slovnaft v Pohraniciach je najväčšou prekrytou tankovacou plochou u nás.

Energia pre všetky chute ľudí

Foto: Slovnaft

Pohranice nabíjajú energiou nielen autá, autobusy a kamióny, ale aj ľudí v nich. A aj v tomto prípade je tu dostupná široká paleta, nech je už vaším ľudským palivom čokoľvek. Na cestách už nemusíte robiť kompromisy v prípade rýchleho jedenia. Vo Fresh Corneroch na servisných staniciach v Pohraniciach si vyberiete z ponuky polievok, jedál z grilu aj príloh a chuťové poháriky každého návštevníka si prídu na svoje. Tunajší gastro koncept reaguje na dopyt po kvalitnej domácej kuchyni a na cesty dostáva novú úroveň stravovania. A to aj prostredím. Pri jedle či káve si posedíte obklopení rustikálnymi interiérovými prvkami s detailmi z dreva a dizajnovými lampami vyrobenými na mieru 3D tlačou.

Oddych pre malých, veľkých aj znevýhodnených

Foto: Slovnaft

Pri projektovaní servisných staníc spoločnosť Slovnaft spolupracovala s občianskym združením Bez bariéry, Košice, a tak obe nové servisné stanice vychádzajú v ústrety aj zákazníkom s telesným znevýhodnením. Po vystúpení z auta na vyhradenom mieste sa im ponúka nadštandardný priestor, nainštalované je tu držadlo pre lepšiu rovnováhu pri manipulácii s osobnými vecami pri jednej pokladni, jednoduchšie prístupný okrúhly stôl v reštauračnej časti či špeciálne WC pre imobilných s nastavovateľnými sklopnými zrkadlami a manipulačným lôžkom pre dospelých. Otváranie dverí na miestnostiach pre osoby so znevýhodnením je zabezpečené tzv. eurokľúčom a pokladne sú vybavené zariadením na komunikáciu a zosilnenie zvuku pre ľudí používajúcich načúvací prístroj.

Toalety s materiálmi v antibakteriálnej úprave sú k dispozícii aj v detských veľkostiach, zákazníčky môžu využiť bidetovú sprchu s umývadlom v krajných kabínkach dámskych toaliet. A hneď vedľa nových servisných staníc nájdete priestor, kde sa deti vyšantia na ihrisku, psy sa môžu vybehať a vy si môžete oddýchnuť na lavičkách pri veľkom počte parkovacích miest.

Či už teda budete mať za sebou dopravný nápor medzi Bratislavou a Nitrou a budete chcieť doplniť energiu pokračujúc na ceste Slovenskom, alebo vás bude čakať po ceste naprieč krajinou posledná a dopravne náročná časť spájajúca Nitru s hlavným mestom, na rýchlostnej ceste PR1BINA máte jednu zaručenú oázu, kde dotankujete vy, ako aj auto: nové čerpacie stanice Slovnaft Pohranice.

Foto: Slovnaft

AMI MÉG ÉRDEKELHET