Síparadicsomok minden korosztálynak a Bélai-Tátrában

Fotó: jankovar.cz

A Tátra északkeleti nyúlványa a páratlan szépségű Bélai-Tátra, melynek jól felszerelt síközpontjai mind a hazai, mind pedig a külföldi vendégek körében nagyon kedveltek. A térség legnépszerűbb célpontja a festői természeti környezetben fekvő Ždiar község, melynek színesre pingált faházai csak tovább fokozzák a mesebeli hangulatot.

Ski centrum Strednica Ždiar

Fotó: visitpoprad.sk

A busszal és autóval is könnyen megközelíthető Ski centrum Strednica a Tátra egyik legnagyobb síközpontja, melynek mesterségesen megvilágított pályái lehetővé teszik az éjszakai síelést is. Kezdő és haladó síelők számára egyaránt ideális választás, a közepes szintű sípályák a Bélai-Tátra lábánál találhatók. A központ sípályáit rendszeresen ellenőrzik és karbantartják, így biztosítva a tökéletes feltételeket. Nem megfelelő időjárási viszonyok mellett a lejtőket mesterséges hóval borítják. A Strednica síközpontban síiskola, sífelszerelés-kölcsönző és szerviz is rendelkezésre áll.

Bachledka Ski & Sun 

Fotó: bachledka.sk

A Bachledka síközpontot 2006-ban kötötték össze a Jezersko síközponttal, ahova felvonóval lehet eljutni. Jezersko sípályái inkább a haladóknak valók, míg a Bachledova-völgy (Bachledova dolina) pályái inkább a kezdők számára ideálisak. A Bachledka Ski & Sun síközpontban nem feledkeznek meg a gyerekekről sem, akiket több attrakcióval is várnak. Amíg a szülők a sípályákon síelnek vagy valamelyik étteremben, bárban töltik az időt, addig a kicsikről képzett oktatók csapata gondoskodik a SunKid síiskolában. A gyerekek a Mesevilágban a tubing pályát és a tanösvényt is kipróbálhatják, de remek időtöltést nyújt számukra a korcsolyapálya, a bobpálya és a snowrafting is. A völgy egy kihagyhatatlan látványossággal is büszkélkedik – a Bachledka lombkoronasétányon végigmenni családi programnak is kiváló.

Ski centrum Strachan

Fotó: skicentrumstrachan.sk

Közvetlenül Ždiar községben található a Ski centrum Strachan. A pályákat a nap végén teszik rendbe, kevés hó esetén pedig hóágyú segítségével kellő mennyiségű havat varázsolnak rájuk. Ždiar községtől alig másfél kilométerre található a Monkova dolina síterep, melynek reflektorokkal megvilágított pályáin éjszaka is lehet síelni. A gyerekekkel érkezőket számos szolgáltatással várják (síiskola, szánkópálya, gyermek élménypálya, síkölcsönző). Itt azok is megtalálják a számításaikat, akik a sífutást szeretnék gyakorolni, mivel közvetlenül a pályák alatt egy három kilométeres sífutópályát alakítottak ki.
AMI MÉG ÉRDEKELHET