Skryté klenoty Španielska, ktoré sú turistom málo známe

Aj Španielsko má svoje menej známe časti.

Las Médulas Španielsko
Foto: Shutterstock


Španielsko je jedna z najobľúbenejších turistických destinácií na svete, takže by ste si mysleli, že bude ťažké nájsť o ňom niečo nové. Ale holandský sprievodca, ktorý tam žije, pozná krajinu ako svoju dlaň a teraz odhalil niektoré z najviac nedocenených španielskych skvostov.

Španielsko je treťou najnavštevovanejšou krajinou na svete a podľa jedného z prieskumov ho ročne navštívi viac ako 30 miliónov turistov. Drvivá väčšina z nich, samozrejme, navštevuje Barcelonu, Madrid, pobrežie Costa del Sol alebo Kanárske či Baleárske ostrovy, ktoré by sme nemali vynechať.

Ale jediný spôsob, ako skutočne spoznať krajinu, je vymaniť sa z turistických magnetov.

Timon van Basten pozná krajinu Pyrenejského polostrova do hĺbky. Tento holandský sprievodca navštívil viac ako 40 krajín, ale Španielsko ho očarilo natoľko, že tam žije už päť rokov. Teraz pre Euronews povedal o niektorých skvostoch v Španielsku, ktoré zostali akosi pod radarom.

​PUEBLOS BLANCOS, ANDALÚZIA

Foto: Shutterstock

Pueblos Blancos je súhrnný názov pre mestá v Andalúzii, kde sú domy takmer výlučne obielené. Dá sa to povedať o desiatkach miest v tejto oblasti, je na vás, aby ste ich navštívili v poradí, ktoré si vyberiete.

V tejto časti Španielska je menej turistov, takže si môžete vychutnať miestnu kuchyňu bez toho, aby ste boli rušení.

LAS MÉDULAS, LEÓN

Foto: Unsplash

Provincia León sa nachádza v severozápadnom cípe Španielska a je tiež podceňovanou destináciou. Má však aj skutočnú špecialitu:

Las Médulas bolo kedysi najdôležitejšou baňou na zlato v Rímskej ríši. Neobvyklý tvar útesov je tiež výsledkom ľudskej činnosti - je to ako vstúpiť do fantastického filmu. Oblasť je známa aj svojím vínom.

GARROTXA, KATALÁNSKO

Foto: Shutterstock

Na vrchole zoznamu je departement Garrotxa. Hoci ho veľa ľudí nepozná, jeho blízkosť k Barcelone znamená, že priťahuje veľké množstvo turistov. Oblasť je známa najmä dvoma vecami: kozím syrom a národným parkom Zona Volcànica de la Garrotxa, kde môžete obdivovať neaktívne sopky a vyschnuté lávové prúdy. V národnom parku sa nachádzajú aj stredoveké mestá, z ktorých najznámejšie sú Santa Pau a Castellfollit de la Roca.

​EL HIERRO, KANÁRSKE OSTROVY

Foto: Unsplash

Hoci Kanárske ostrovy nie sú práve podceňovanou destináciou, El Hierro, najmenší člen súostrovia, ňou je. Na ostrove s rozlohou 278 km2 sa nachádza viac ako päťsto sopečných kužeľov. Nachádza sa tu neuveriteľné množstvo divokej prírody: ak budete mať šťastie, môžete dokonca vidieť obrovskú jaštericu Hierro, ktorá môže dorásť do dĺžky viac ako pol metra.

​SIERRA DE FRANCIA, KASTÍLIA

Foto: Shutterstock

Pohorie Sierra de Francia sa nachádza len kúsok od Salamanky, neďaleko portugalských hraníc.

Odľahlé horské dediny už naozaj nenavštevuje veľa turistov, takže pri ich návšteve môžete získať skutočne autentické zážitky.

Na vrchu Peña de Francia vo výške 1727 metrov sa nachádza jedna z najvyššie položených mariánskych svätýň na svete, ale ak si chcete pochutnať na profánnejšej pochúťke, vyskúšajte slávne pastierske ragú, migas.

Sledujte aj naše profily na sociálnych sieťach, aby ste neprišli o žiadne novinky:

Pod menom Drive Slovensko nás nájdete na TikToku, Instagrame, YouTube aj Facebooku.

AMI MÉG ÉRDEKELHET