Recept, ako na to: Parené buchty

Táto slovenská klasika snśď každému pripomína detstvo.

parné knedle

Vždy je príjemné naučiť sa recept na niečo nové - najmä ak je to niečo veľmi jednoduché. Buchty na pare patria presne do tejto kategórie. Ukážeme vám jeden z receptov, ako pripraviť toto tradičné slovenské jedlo.

Prísady na cesto:
  • 50 dkg múky;
  • 5 dkg masla (mäkkého);
  • 2 vajcia;
  • štipka soli;
  • 1 lyžička cukru;
  • 2 dkg čerstvého droždia;
  • 1 dl mlieka.

Najprv zohrejte mlieko, potom zmiešajte cukor a droždie. Do múky rozdrobte maslo, pridajte soľ a potom vlejte droždie a vajcia.

Tento si zamilujete aj vy! 8 jedinečných pouličných jedál z celého sveta, o ktorých ste možno nevedeli

Shutterstock

knedľa varená v pare

Hnetieme, kým nevznikne cesto ako na šišky. Ak je príliš tuhé, pridajte trochu vlažného mlieka. Cesto prikryte a nechajte na teplom mieste kysnúť, kým nezdvojnásobí svoju veľkosť.

Potom cesto na mierne pomúčenej doske roztiahnite a vykrojte dvanásť štvorcov.

Naplňte ich džemom, ovocím, alebo čokoládou podľa chuti. Okraje cesta zlisujeme do tvaru knedlí a dbáme na to, aby náplň nevytiekla.

Varíme nad parou 15 - 20 minút a ešte teplé potrieme rozpusteným maslom. Nakoniec ich bohato posypeme orechmi, mletým makom, strúhankou, alebo grankom.

Zdroj: Vajling

Sledujte aj naše profily na sociálnych sieťach, aby ste neprišli o žiadne novinky:

Pod menom Drive Slovensko nás nájdete na TikToku, Instagrame, YouTube aj Facebooku.

AMI MÉG ÉRDEKELHET