Stanley Tucci miluje túto slovenskú dobrotu

Prirovnáva ju k obľúbenej talianskej slanine.

Foto: Shuttertock

Vďaka slovenskej slanine mal americký herec pár dní pred Vianocami labužnícky zážitok chutí.

18. decembra postol svetoznámy oceňovaný herec ešte pred prípravou obľúbených vianočných pokrmov video zo svojej modernej kuchyne, v ktorom predstavil slaninu, ktorej pôvod je zo Slovenska. Podľa jeho vlastných slov dostal mäso od svojej slovenskej kamarátky Martiny, ktorá ho prišla pred sviatkami navštíviť.

Foto: Shutterstock

Podľa Tucciho, ktorého rodičia majú taliansky pôvod a je fanúšik talianskej kuchyne, mäso, ktoré dostal do daru sa nie veľmi líši od pancetty alebo guanciale. Pancetta sa pripravuje z bravčového bôčika - je to vlastne talianska korenená slanina, ktorú často jedia surovú ako antipastu - predjedlo. Guanciale sa zase pripravuje z bravčového líčka, ktoré sa osolí a okorení, nechá sa niekoľko dní odležať a používa sa často pri príprave carbonara.

Tucci hovorí, že túto slovenskú dobrotu pripravil Martinin otec. Slaninu nechal 4 dni odležať potretú soľou, rascou a cesnakom a potom ju 12 hodín údil na bukovom dreve. Podľa Slovak Spectator mu po zhliadnutí videa, ktoré ukazuje, aký je herec nadšený slovenským mäsom, v komentároch Martina napísala, že najbližšie mu prinesie ďalšiu slovenskú klasiku – bryndzu.

Sledujte aj naše profily na sociálnych sieťach, aby ste neprišli o žiadne novinky:

Pod menom Drive Slovensko nás nájdete na TikToku, Instagrame, YouTube aj Facebooku.

AMI MÉG ÉRDEKELHET