Strandolj tengeri barlangban!

Nincs a föld alatt, mégis körbezár a szikla. Képgaléria és videó.

Fotó: 123RF

A portugál Algavréban található a lenyűgöző Benagil-barlang, amit csak a vízen keresztül lehet megközelíteni. A tengerpart szikláiba vájódott hatalmas terem úszva nem, csak járművel érhető el, és bizonyosan megéri a fáradságot. Ha kedveled a barlangokat, nézd meg a wieliczkait is!

A Benagil-barlangot rengeteg, szép és rendezett homokos strand veszi körül, így nem lesz nehéz megtalálni a kedvenc partunkat és onnan egyénileg vagy csoportos, vezetett túrán beevezni a barlangokba. Persze a mentőmellény viselése minden esetben ajánlott, akár motorcsónakra fizetünk be, akár kajakozunk, SUP-ozunk, mert az óceán nem olyan szelíd, mint ahogy a képeken tűnik. A helyiek is azt tanácsolják, hogy ne ússzunk a barlangig, mert az áramlás ezen a területen nagyon erős lehet, és az ár-apály gyorsan változik. Ha biztonságosan szeretnénk élvezni a barlangot, akkor a legjobb, ha a sok hajó egyikére veszünk jegyet, ami bevisz a barlangokig, de kajakot, csónakot és SUP-ot is több helyen bérelhetünk.

És hogy miért kiáltották ki a világ egyik legszebb barlangjának? A rikító sárga mészkő sziklák a türkizkék tengerből úgy kandikálnak ki, hogy első pillantásra úgy tűnik, csak egy szépen csipkézett óceánpart, ám ha közelebb érünk, feltárulnak az érdekesen kopott barlangok: egyszerre vagyunk barlangban és tengerparton, a természetes kupola alá pedig beszűrődik a nap. A több, különböző méretű sziklakapu látványa felejthetetlen élmény!

A Benagil-barlang képekben:

Fotó: 123rf


Fotó: Getty Images


Fotó: Getty Images


Fotó: Unsplash


Fotó: Unsplash


Fotó: Unsplash


Fotó: 123rf


Fotó: Instagram


Fotó: Instagram


Fotó: Instagram


Egy kis ízelítő erről a csodás tájról:

youtu.be

Most Beautiful Cave in the World - Benagil, Portugal
AMI MÉG ÉRDEKELHET