A legújabb svájci instasztár egy kutya

Rasta hipernépszerű posztokban mutatja meg a csodálatos országot, ahol él.

Fotó: Lonely Planet

Ha azt mondják, Svájc, mindenkinek a szép, magas, fehér hegyek, a finom sajtok és a csokoládé, a síelőknek a sípályák jutnak eszükbe. És a többség abban is egyetért, hogy gyönyörűsége dacéra nem egy igazán izgalmas úti cél. Ilyenkor érdemes nézőpontot váltani, Rasta király szemével ugyanis csodálatos, változatos és vonzó az ő svájci birodalma.

A hófehér svájci juhászkutya önmagában is jól mutat az Instagramon, hát még az égig érő hegyek, a hólepte domboldalak és jégkristályos fák kulisszái között – a közösségi oldalon valódi mesevilág tárul elénk. Rasta gazdája, Sylvia Michel minden kirándulásukat megörökíti, a fotogén négylábú és a környezet pedig igen komoly népszerűségre tett szert. A képeket nézegetve szinte érezzük a tiszta levegőt, a nyári képeken a napsütést, a télieken pedig a lábunk alatt roppanó hó hangját.

Fel a hegyekbe!

Fotó: Instagram

Sylvia 2014-ben indította el a profilt, ám az oldal 2020-ban, az első Covid-hullám alatt lett igazán népszerű, amikor mindenki otthon, a kanapéjáról volt kénytelen virtuális felfedezőutakra indulni. A kutyás család székhelye a Berni-felvidék, de igyekeznek minél többet kirándulni Svájc-szerte, és amikor lehetett, akkor külföldre is sokat csavarogtak.

Rastának egyre több szponzora van, így szinte ő Svájc legújabb és legkomiszabb turisztikai arca.

A hivatásos fotós gazdi eredetileg azért indította az Insta-albumot, hogy kölyökkutyájával közös emlékeiket valahol visszanézhesse, mígnem azon kapta magát, hogy egyre több ismerős, barát, majd idegen kezdte követni a kalandjaikat. Most éppen 402 ezer ember kíséri figyelemmel a rosszcsont juhászkutya mindennapjait: amikor virágot eszik a mezőn, ugrál a tóban vagy hempereg a sárban. Sylvia rengeteg pozitív visszajelzést kapott a követőktől, a fotói ösztönöztek másokat, hogy többet kiránduljanak, sétáljanak, fedezzék fel a környezetüket, gyönyörködjenek a természet szépségében. A tavaly tavaszi bezártság mindenkinek új tapasztalatokat hozott, ám a legtöbb országban a korlátozások mellett outdoor programokra azért volt lehetőség, és hát mi lehet ennél jobb hír egy kutyásnak. Sylvia és Rasta fotóit nézve mindenhol nagyobb lelkesedéssel indultak el az emberek a zöldbe, és keresték is az ilyen típusú tartalmakat a közösségi oldalakon, azok a követők, akik pedig nem mozdulhattak ki, mert kijárási tilalom volt a hazájukban, felvidultak Rasta képeitől.

Ilyen, amikor egy juhászkutya a túravezetőnk:

Fotó: Instagram


Fotó: Instagram


Fotó: Instagram


Fotó: Instagram


Fotó: Instagram


Fotó: Instagram


Fotó: Instagram


Fotó: Instagram


Fotó: Instagram


Fotó: Instagram


Fotó: Instagram


Rasta király birodalma

www.instagram.com

AMI MÉG ÉRDEKELHET