Mamma Mia! Landolunk Szkiathosz szigetén!

A Görögországhoz tartozó Szporádok-szigetcsoport legizgalmasabb tagjára idén nyáron már közvetlen járattal is eljuthatunk.

Fotó: Unsplash

Budapestről a Ryanair hetente kétszer indít repülőgépet a legendás Mamma Mia! film forgatási helyszínére, ahol már maga a landolás sem mindennapi élmény.

Pici sziget pici repülőtere

Fotó: fraport-greece.com

Szkiathosz ugyan egy kicsi, de annál varázslatosabb sziget, ahol meseszép strandok, fantasztikus természeti környezet és hangulatos városkák várják a nyaralókat. A helyiek és turisták körében legalább ugyanekkora látványosság a sziget repülőtere is, amely úgy van kialakítva, hogy az érkező repülőgépek szinte súrolják a reptér előtti úton haladó autókat. A kifutópálya csak 1,6 km hosszú, azaz rövidebb, mint a Karib-tengeri Sint Maarten szigetén található Princess Juliana repülőtér kifutópályája, amelyet hírhedtté tettek a bizarr módon, a strandolók feje felett csak néhány méterre landoló repülőgépek. Szkiathoszon hasonló élményeket élhetnek át mind az utasok, mind pedig a nézelődők.

Minden, ami egy tökéletes nyaraláshoz kell

Fotó: Unsplash

A sziget legnépszerűbb strandja a Koukounaries, melynek homokos partjai és türkizkék vize paradicsomi látványt nyújtanak. A strand széles és hosszú, pihenésre és lubickolásra tökéletes, a part menti éttermekben pedig belevethetjük magunkat a helyi gasztronómia rejtelmeibe. Koukounaries közelében található a nyugodt hangulatú Vromolímos strand, míg a vízi sportok szerelmeseinek kedvenc helye a Banana Beach. A Szkiathosz városhoz legközelebb található a homokos és tiszta vizű strandjáról híres Megali Ammos, amely gyalog is megközelíthető a városból.

Szkiathoszon azok is megtalálják a számításaikat, akiket a strandolás csak rövid ideig köt le. Számukra az erdőkkel borított hegyekben kiépített turistaösvények lehetnek vonzóak. A legkedveltebb útvonal a Kounistra-hegyre vezet, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a környező tájra. A szigeten nincs sok történelmi látnivaló, de mindenképpen érdemes felkeresni az Agios Nikolaos kolostort, ahol csodálatos freskók és ikonok láthatók.

Mamma Mia!

Fotó: Unsplash

Szkiathoszon forgatták az ABBA legendás slágereit feldolgozó Mamma Mia című film néhány jelenetét. Az egyik legszebb strand a Lalaria, amelyet csak hajóval lehet megközelíteni, de mindenképpen érdemes felkeresni, mivel kristálytiszta vize, fehér kavicsos strandja és a környező sziklák csodálatos tájat alkotnak. A sziklák között található strand a film egyik jelenetének a helyszíne volt.

From Your Site Articles
AMI MÉG ÉRDEKELHET