Ponorte sa do vody! 5 talianskych termálnych kúpeľov, kde sa zahrejete aj v zime

Foto: Shutterstock

Taliansko v prvom rade nepreslávili termálne kúpele, ale aj tam sa nájdu takéto prírodné poklady. Prinášame vám päť lokalít, ktoré by priaznivci wellnessu mali navštíviť.

SATURNIA

Azda najslávnejšie prírodné kúpele v Taliansku sa nachádzajú v toskánskej Saturnii, kde sa v sírnatej vode zaručene uvoľní každý návštevník. Tieto kúpele s vápencovými terasami používali už v staroveku, a ich najobľúbenejšími časťami sú práve tie, ktoré napája vodopád Cascate del Mulino.

PANTELLERIA

V južnom Taliansku, 85 kilometrov od brehov Sicílie sa nachádza vulkanický ostrov Pantelleria, ktorý láka najmä termálnymi prameňmi, prírodnými bazénmi a liečivou vodou. Tieto kúpele sú úplne zadarmo a návštevníkom ponúkajú rôzne možnosti:

OD BAHENNÝCH KÚPEĽOV AŽ PO SÍRNATÚ LIEČIVÚ VODU. AK TÚŽITE PO RELAXE A REGENERÁCII, NEVÁHAJTE VYHĽADAŤ SI TÚTO LOKALITU.

Jedným z najznámejších miest je jazero Lago di Venere, ktorého voda má zvyčajne 40 až 50 stupňov Celzia, ale podobne teplú vodu nájdete aj pri obci Gadir.

BAGNI SAN FILIPPO

Foto: Shutterstock

V strede Talianska, medzi Florenciou a Rímom môžete nájsť kúpele s termálnou vodou uprostred lesa. Neďaleko dedinky Bagni San Filippo – podobne ako pri Saturnii – natrafíte na jazierka medzi vápencovými skalami. Obrovskú bielu skalu formovali usadeniny z uhličitanu vápenatého dlhé stáročia a počas kúpania môžete nájsť na spodku bazéna aj liečivé bahno – predstavil túto oblasť magazín Forbes.

BAGNI DI BORMIO

Severné Lombardsko nie je ideálnou destináciou len pre lyžiarov. Nachádzajú sa tu aj Bagni Vecchi (staré kúpele – pozn. red.), obklopené tisícročnými kamennými múrmi. Veľký vonkajší bazén čaká návštevníkov so 40-stupňovou vodou a počas kúpania sa môžete kochať nádherným výhľadom na zasnežené vrchy Dolomitov.

BULLICAME

Foto: Shutterstock

Horúce kúpele regiónu Lazio, kde patrí aj hlavné mesto Rím, vám ponúkajú dokonalý program na zimné mesiace. Liečivé kúpele sa nachádzajú uprostred parku a ich 58-stupňové vody používali už v stredoveku – spomínajú sa aj v Danteho diele Božská komédia.

Sledujte aj naše profily na sociálnych sieťach, aby ste neprišli o žiadne novinky:

Pod menom Drive Slovensko nás nájdete na TikToku, Instagrame, YouTube aj Facebooku.

AMI MÉG ÉRDEKELHET