Március-áprilisi kultúrprogramok

Elgondolkodtató színdarabok, könnyű és nehezebb zene, és felhőtlen szórakozás bor mellett.

Ramazotti
Fotó: Shutterstock
Különleges este egy világhírű, karizmatikus zenésszel, több tucat egzotikus úti cél és a Kis-Kárpátok kiemelkedően jó bortermése. Válogasson tavaszi ajánlatunkból!

Muzsika

Eros Ramazzotti: Battito Infinito World Tour, 2023. március 8., Steel Aréna, Kassa; 2023. április 15., Ondrej Nepela Téli Stadion, Pozsony

Eros Ramazzotti, az olasz poplegenda ismét Szlovákiába látogat. A legismertebb slágerek és az új dalok garantáltan lázba hozzák majd a pozsonyi és a kassai jégcsarnok közönségét.

Lyapis Trubetskoy: A fény harcosai, 2023. március 15., Collosseum Club, Kassa

Nemcsak a szlovákiai színpadokra tér vissza Szergej Mihalok fehérorosz zenész a Lyapis Trubetskoy együttessel. A jótékonysági koncert bevételét Ukrajna támogatására fordítják.

www.youtube.com

Warriors of Light, by Lyapis Trubetskoy

Színház

Bílá Voda, 2023. április 1. (bemutató), Szlovák Nemzeti Színház

Nem mindennapi történetet állít színpadra a Szlovák Nemzeti Színház. A Bílá Voda Kateřina Tučková cseh írónő azonos című bestsellerének adaptációja, amely azoknak az apácáknak a személyes tragédiáját és helytállását mutatja be, akiket a kommunisták egy, a cseh-lengyel határon fekvő faluba hurcoltak el, hogy feladják hitüket.

Rozhovor s členkou kultu, 2023. március 18. (bemutató), Zsolnai Városi Színház

A Zsolnai Városi Színház is figyelemre méltó témát dolgoz fel Mária Modrovich könyve alapján. A szerző arra a kérdésre keresi a választ, mi vezethet arra egyes nőket, hogy elhagyják családjukat vagy társukat, és egy egykori énekes által vezetett csoportban elszigetelten éljenek egy erdőben.

Fotó: snd.sk

Többnapos szórakozás

Cestou necestou (Úttalan utakon), 2023. március 10–12., Ružinov Művelődési Ház, Pozsony

Három nap, több tucat utazási élmény. Az Úttalan utakon elnevezésű fesztivál a jól ismert európai úti célokon kívül egzotikus afrikai, ázsiai és ausztráliai helyszínekre, algériai, patagóniai és ausztráliai tájakra is elkalauzolja látogatókat.

Modori Pincék Napja, 2023. április 22., Modor (Modra)

A Kis-Kárpátok szívében, a nagy múltú Modorban a tél elmúltával ismét a boré a főszerep. A modori borászok – több tucat ódon kőpincében és hangulatos udvarban – immár huszadszor látják vendégül e nemes nedű kedvelőit.

Fotó: Shutterstock

AMI MÉG ÉRDEKELHET