Télapó Világbajnokság, csak rátermetteknek

Mézeskalács-díszítés vagy kéménymászás? Egy Télapónak mindenben helyt kell állnia!

Fotó: Facebook

Egy kis svájci falu, Samnaun minden síszezon kezdetén meginvitálja a legbevállalósabb Télapókat, hogy csapatban mérjék össze az erejüket.

A három határon fekvő svájci település 2001 óta minden évben magtartotta a ClauWau Bajnokságot, ami eredetileg a helyi Szent Miklós-hagyományokból indult. A világ bármely tájáról, nevezési díj nélkül lehetett érkezni, és minden évben más feladatokkal tették próbára a jelölteket. Az urak mellett természetesen hölgy csapatok is indulhattak a címért.

www.youtube.com

«Best of ClauWau» – Santa Claus World Championships, Samnaun, Switzerland

A feladatok között fizikai kihívások, úgy mint rénszarvasrodeó, kéménymászás, monosís szánkózás, ajándékgyűjtés vagy épp szaloncukor-halászat szerepeltek, de művészi és szellemi akadályok is nehezítették a versenyzők dolgát. A kétnapos megmérettetésen számos éneket kellett eldalolniuk a Télapóknak, ahogy természetesen érteniük kellett a mézeskalács-díszítéshez és a földrajzi ismeretekhez is. Mindez azért múlt idő, mert idén rendezték meg utoljára a bajnokságot, jövőre Télapók helyett már csempészeket várnak Samnaunban.

AMI MÉG ÉRDEKELHET