Európa legmelegebb téli desztinációja egy apró sziget

Szebb napokon akár a tengerben is megmártózhatunk.

a Tenerifén fekvő Garachico házai

Van a világon pár olyan hely, amit a fagyos időjárás nem ér el. Az egyik közülük a Spanyolországhoz tartozó Tenerife – a gyönyörű sziget tökéletes úti cél, ha menekülnél a sötét téli napok elől.

A Marokkó partjainál fekvő, Spanyolország fennhatósága alatt álló Kanári-szigetek mindössze nagyjából ötórás repülőútra vannak Pozsonytól. Ennyi idő alatt azonban egészen olyan, mintha egy másik világba csöppennénk: a szigetcsoport bármelyik részén kellemes tavaszi időjárás vár majd minket, még télen is.

Fotó: Shutterstock

Pico del Teide, Tenerife

Ez is érdekelhet! Forró úti célok jeges napokra

Gran Canaria és Lanzarote is kiváló választás egy januári vagy februári kiruccanásra, azonban Tenerifénél, a Kanári-szigetek legnagyobbikánál csak nehezen találunk ideálisabb téli célpontot:

előrejelzések szerint a szigeten januárban 21-22 °C lesz az átlaghőmérséklet, ami felénk természetesen elképzelhetetlen lenne.

Az enyhébb nyári napokat idéző meleg levegő tökéletes a parton való pihenéshez, és mivel a tenger hőmérséklete is 20 fok körül alakul ebben a hónapban, fürdőzni is lesz lehetőségünk. Egyedül az esték ígérkeznek kicsit hűvösebbnek – naplemente után a hőmérséklet átlagosan 12 fokra csökken majd, de ez még mindig kellemes, pulóveres idő.

Fotó: Shutterstock

Playa de Las Americas, Tenerife

A sziget változatos tájai lenyűgöző szépségűek – az arany és fekete homokos strandoktól kezdve a Teide Nemzeti Park jellegzetes látképéig garantáltan lesz miben gyönyörködnünk, ha idelátogatunk. Ha a lehető legmelegebb helyeket szeretnénk megtalálni, az Express szerint érdemes a sziget déli részén körülnéznünk – az utazási szakértők tapasztalatai alapján Los Gigantes, Costa Adeje, Playa de Las Americas és Puerto Santiago időjárása a legenyhébb januárban.

Bár nem tartozik a legolcsóbb desztinációk közé, 150 euró körül már találunk Tenerifére retúr repjegyet a következő pár hétben. Pozsonyból egy átszállással, Bécsből és Budapestről pedig átszállás nélkül juthatunk el a szigetre.

AMI MÉG ÉRDEKELHET