Zlepšite svoje pózy na fotkách

Počas dovolenkovej sezóny, keď viac cestujeme, chce mať každý z nás čo najviac zachytených spomienok. To so sebou prináša veľa fotenia. V momente, keď sa vytiahne fotoaparát, zaujmete pózu a vyčaríte svoj naučený úsmev. Po pár dňoch dovolenky však nadobudnete pocit, že už neviete, ako sa máte postaviť, a na každej fotke vyzeráte rovnako. Nech ich zhotovíte koľkokoľvek, žiadna fotka sa vám nepáči. Ako je možné, že ľudia, ktorých sledujete, majú na sociálnych sieťach také zaujímavé fotky?

Foto: Pixabay

Každý, kto pridáva svoje fotky na sociálne siete, sa snaží, aby vyzerali čo najlepšie. Aj tu sa dá vždy niečo zlepšovať. Vyskúšajte triky, ktoré z vašich nudných selfie spravia zaujímavé fotky.

Dlhé nohy

Foto: unsplash

Nie každý bol obdarený dlhými nohami. Vďaka niektorým pózam si však viete pomôcť. Základom je nohy vždy dať na špičky, aby sa opticky predĺžili. Nezabudnite poprosiť fotografa, aby sa znížil a odfotil vás odspodu. Fotky fotené zhora skracujú totiž telo a to nechcete. Ak sedíte, nakloňte telo nabok a nohy spojte, opäť sa dotknite zeme len špičkami a posuňte ich do strany. Mierne naklonenie na stranu zoštíhli vaše telo. Našli ste zaujímavé schody? Nemusíte na nich nemotorne stáť. Sadnite si, jednu nohu nechajte na hornom schode a druhú nohu na dolnom, čo okamžite vytvorí ilúziu dlhých nôh. Lakeť oprite o koleno a póza je na svete. Ak stojíte, či už na pláži alebo pri bazéne, vždy si dajte jednu nohu dopredu. Môžete si ich aj prekrížiť. To isté platí, ak sa fotíte zozadu. Pomôže tiež, ak otočíte fotoaparát dolu hlavou a odfotíte sa úplne zospodu. Pre ešte zaujímavejšiu fotku si prsty zamotajte do vlasov, aby lakeť smeroval nahor. Pri sedení či ležaní si tiež nohy postavte na špičky. Pre ešte lepší efekt ich dajte do popredia.

Akcia, akcia, akcia

Foto: Pixabay

Skúste nebyť statickí. Vyskúšajte falošnú chôdzu na mieste, aby to vyzeralo, že kráčate. Pomaly sa zatočte, v ruke držte klobúk alebo zmrzlinu, alebo si chyťte svoje voľnejšie oblečenie. Sadnite si na hojdačku a pomaly sa hojdajte. Hrajte sa s vlasmi, vietor bude v tomto prípade váš najlepší kamarát. Pre krátkovlasých stačí prehrabnúť sa v nich. Kabelka, foťák, kamera, ďalekohľad či iný objekt v ruke tiež môže dodať fotke dynamickosť, stačí keď ním budete hojdať zo strany na stranu. Pokojne pri tom pokrčte jednu nohu. Vyskočte. Telo majte pritom vpredu a nohy pokrčte a nasmerujte do strany, aby vynikli. Vyskočiť môžete aj s rozkročenými nohami. Či už zozadu alebo spredu, či zboku, vždy sa snažte dopnúť špičky, aby nohy vyzerali dlhšie.

Držte niečo v ruke

Foto: unsplash

Použite kvety, drink, pizzu, tanier s jedlom, zmrzlinu, knihu, okuliare, skrátka, čo máte poruke. Predpažte a ukážte do objektívu, čo máte, alebo zdvihnite nad hlavu či do strany. Ľahnite si a tvárte sa, že čítate. Chyťte okuliare jednou rukou a pozrite sa do slnka. Držte si klobúk, zavrite oči a vychutnávajte slnečné lúče. Ľahnite si na chrbát, držte klobúk v rukách na hlave a nohy vystrite smerom nahor. Fotograf nech vás odfotí zozadu zdola. S drinkom v ruke pozorujte more a západ slnka. Privoňajte si ku kvetom, zahryznite sa do pizze, lížte zmrzlinu alebo si odhryznite z hamburgeru. Fantázii sa medze nekladú. Výhodou je, že sa nemusíte pozerať do objektívu a všetko bude vyzerať prirodzene.

Pár tipov na záver

Foto: Pexels

Nezabudnite, že najkrajšiu vec, ktorú si môžete obliecť, je váš úsmev. Tak nech je široký a spontánny. Ak vás vie fotograf rozosmiať, máte o krásnu momentku postarané. Najlepšie svetlo je hodinu pred a východom alebo hodinu pred západom slnka. Nezabúdajte na zlatý rez a snažte sa nebyť v strede fotky. Buďte kreatívni. Hľadajte zaujímavé miesta, skúšajte nové kompozície a najmä si to všetko užívajte.

Foto: Pixabay

AMI MÉG ÉRDEKELHET