TRI MIESTA, KTORÉ ODPORÚČA JANKA TRAVELHACKERKA

Cestovateľka a blogerka Janka Schweighoferová (30) sa narodila v Banskej Bystrici, no od malička žije v Bratislave. S priateľom bývajú v centre hlavného mesta. Jej praktické tipy pomohli už tisícom ľudí cestovať lacnejšie a jednoduchšie. Koncom roka 2022 jej vyšlo piate vydanie knihy Cestuj bez miliónov. Miluje kvalitné víno, steaky a dobrú kávu. A toto sú destinácie, ktoré odporúča vo svete:

Foto: Janka Schweighoferová


SEYCHELY

Práve tam sa začalo celé moje cestovanie. Odvtedy som nenašla nič krajšie. Nájdete tam dobré jedlo, nádherné more a jedny z najkrajších pláží sveta. K horám a vodopádom sa dostanete lacnými miestnymi autobusmi, ktoré zastavia, kde potrebujete.

PORTO / PORTUGALSKO

Hipsterské mesto plné kaviarní, s malebnými uličkami, nezabudnuteľnými výhľadmi a skvelým nočným životom. Neďaleký región Douro sa pýši výbornými portskými vínami.

SLOVINSKO

Jedna z najpodceňovanejších krajín Európy. Je dostupná autom, má dobre vybudované cyklotrasy, chutné jedlo a priateľských ľudí. Uchváti vás príroda aj malý kúsok pobrežia obmývaný Jadranským morom. Na pobreží odporúčam mesto Piran.

AMI MÉG ÉRDEKELHET