Tri jarné výlety za dobrým pstruhom

Spojenie dobrého jedla a výletu vždy prináša tie najlepšie zážitky. Či už turistika, historická prehliadka alebo jednoduché objavovanie nepoznaného miesta nás však vie veľmi unaviť a aj vyhladovať. Výborné a najlepšie lokálne jedlo vtedy padne každému turistovi vhod. Predsa nie nadarmo sa hovorí, že hlad je najlepší kuchár.

Foto: Shutterstock

Lokálne a sezónne jedlo má ako základ väčšina kvalitnejších reštaurácií. Vychutnať si atmosféru miesta, či obdobia, preto nie je náročná úloha. Jarné, čiže sezónne jedlo, ktoré si môžete vychutnať v rôznych kútoch sveta, je napríklad pstruh na veľa spôsobov. Začína sa jeho lovecká sezóna a preto si netreba nechať ujsť grilovaného alebo pečeného pstruha v príjemnej reštaurácii pri vode. Tu je niekoľko nápadov na miesta, kde spojíte chutné jedlo a dobrý zážitok.

Rybník Bašovce (Slovensko)

Foto: Rybník Bašovce

Dať si čerstvo ulovenú rybu je pochúťka. Ešte lepšie je si svoju rybku skúsiť aj uloviť s pomocou skúseného rybára. Reštaurácia s takouto ponukou je postavená priamo pri rybníkoch v obci Bašovce pri Piešťanoch. Rodinná budova s veľkou letnou terasou, pekný areál a príjemná atmosféra reštaurácie vás uistia, že ste na správnom mieste. Ako celodenný výlet sa môžete odtiaľto vybrať do kúpeľného mesta Piešťany. Tam sa oplatí vidieť Kúpeľný ostrov a na ňom Vtáčiu zoo. Ak ste viac aktívny typ, prechádzkou na zrúcaninu hradu Tematín si môžete dať do tela.

Budapešť (Maďarsko)

Foto: Bigfish Lánchíd Restaurant and Bar

V centre hlavného mesta Maďarska sa nachádza hneď niekoľko reštaurácií, ktoré ponúkajú čerstvého pstruha a stoja za návštevu. Tu sú tipy od Drive magazínu: Reštaurácia BigFish Andrássy Seafood Bistro, Bigfish Lánchíd Restaurant and Bar, a do tretice Fish Bistro. Ako zážitok k ochutnávke pstruha skúste sa tomuto mestu na Dunaji povenovať v spojitosti s vodou o niečo viac. Obdivovať Budapešť sa dá z paluby motorového člna jazdiaceho po vlnách Dunaja, alebo z paluby jednej z početných výletných lodí. A keď voda v Budapešti, tak určite neobíďte jeden z najväčších kúpeľných komplexov Európy: Termálne kúpele Széchenyi, v srdci Budapešti, majú svetoznámu reputáciu a v ich teplých vodách vám na pstruha zaručene vyhladne.

Gostilnica Jezero (Slovinsko)

Foto: Gostilnica Jezero

Krásna scenéria, príroda navôkol a výborný pstruh na tanieri. Presne takýto pocit budete mať v Gostilnica Jezero. Celkový dojem z výletu vám doplnia túry po krásnej prírode, napríklad na horu Svätého Lovrenca alebo Svätej Any. Určite netreba zabudnúť aj na Podpeškové jazero. Nečkajte rušné miesto, práve naopak. Toto miesto vyzerá ako keby tu zastal čas a nájdete tu iba kľudné zákutia. Môžete si tu posedieť a načerpať potrebnú energiu na váš ďalší výlet.

AMI MÉG ÉRDEKELHET