Tipy pre cestovanie po mexickom  Yucatáne nielen autom

Skutočnú atmosféru Mexika zažijete, keď sa vyberiete do vnútrozemia. Väčšinou to chce požičať si auto – a na to sa vám môžu hodiť naše praktické tipy pre cestovateľov:

Foto: Shutterstock


Foto: unsplash

Ak chcete spoznať polostrov Yucatán aj hlavné mesto Mexika, oplatí sa požičať si auto v obidvoch destináciách zvlášť. Príplatok za jednosmerný prenájom, tzn. vyzdvihnutie vozidla na jednom mieste a odovzdanie na inom je vysoký a výpožičku predraží.

Medzi Cancúnom a Mexico City premáva viacero cenovo výhodných spojov, medzi najspoľahlivejších dopravcov patrí Aeromexico.

Foto: Drive Magazine

Lanové mosty pre opice ponad cestu džungľou na Yucatáne.

V Mexiku sú spoplatnené cesty dosť drahé. Ak sa do cieľovej destinácie dostanete do dvoch hodín, neoplatí sa platiť a radšej zvoľte inú trasu. Aj v prípade dlhších jázd si treba prepočítať, koľko času ušetríte. Aj nespoplatnené cesty sú v dobrom stave, často teda ide len o niekoľko desiatok minút k dobru za desiatky eur.

V Mexiku je veľa policajtov aj spomaľovačov. Nie všetky sú dôsledne označené, preto sa treba mať na pozore.

Počet čerpacích staníc je limitovaný a vzdialenosti medzi nimi sú veľké. Už pri polovičnej nádrži sa preto oplatí zastaviť na pumpe a dotankovať.

AMI MÉG ÉRDEKELHET