Tokió 2. rész - Olimpia. Olimpia?

A technokraták városa olimpiát rendez. Vagy mégsem?

Fotó: 123RF

Valószínűleg lassan már senki sem tudja, meg lesz-e tartva az eddig is sok kérdést felvető, 2020-as néven futó ötkarikás játékok. A várost mindentől függetlenül életre szóló élmény felkeresni - amint lehet.

Rendhagyó olimpia

1964 után 2020-ban újra a japán fővárosra került – volna – a sor, hogy megrendezze az olimpiai játékokat. A vírushelyzet miatt azonban erre az évre halasztották, bár megtartása az utolsó pillanatig pengeélen táncolt, és kizárták a külföldi látogatókat is, így mindenképpen rendkívüli olimpiának nézünk elébe. A kockázat persze nagy, hiszen 205 nemzetet, 11 ezer versenyzőt várnak 339 sporteseményre. Pedig a helyiek derekasan készültek: a versenyek 42 helyszíne közül 24 már korábban is létezett, 10 csak ideiglenes lesz és 8 teljesen újat építettek. A nyitóünnepségnek is otthont adó új nemzeti stadion homlokzatát a fa határozza meg, s mind a 47 japán prefektúrából hoztak hozzá alapanyagot. Új sportágak is bekerültek a programba: immár a gördeszka, a szörf, a falmászás, a baseball és a karate képviselői is összemérhetik a tudásukat olimpiai szinten.

A világ mai legjobbjai a múltból inspirálódnak

olympics.com

Akár meg tudják tartani, akár nem, már így is sok sportoló kiutazott, és szeretné megmérettetni magát. Persze olyanok is vannak, akik otthon maradtak, vagy épp most kerülnek karanténba, és nem versenyezhetnek...
Mindenesetre íme egy rövid összeállítás a ma legjobbjairól, akik a tegnap top sportolóit tartják a példaképüknek.

AMI MÉG ÉRDEKELHET