Vyskáčte energiu! Trampolínové arény naprieč Slovenskom

Keď sa počasie na jarné prázdniny vydarí, je radosť vyraziť na dovolenku či výlet. Ak je však všade blato a daždivo, rodičia sú zúfalí z toho, že deti sú doma, nehýbu sa a nudia sa. V takéto dni je ideálny čas vyraziť do jednej z trampolínových arén, ktoré nájdete po celom Slovensku.

Foto: Shutterstock

Skákanie na trampolínach je skvelý spôsob, ako podnietiť deti k cvičeniu bez toho, aby si uvedomovali, že cvičia. Skákanie je jednoducho zábava. Zlepšia si pri nej držanie tela, kontrolu nad ním a svaly v celom trupe, ktoré sú podstatné pre zdravý vývoj. Zároveň sa posilňuje srdce a aj obéznejšie deti môžu chudnúť. Majú lepšiu obratnosť, okysličia si krv a vybijú nazbieranú energiu. Vy si pritom môžete vychutnať čítanie časopisu pri káve alebo sa k nim pridať a stráviť spoločný kvalitný čas. Tu sú tipy, kam sa s deťmi môžete vydať:

Jump Aréna Bratislava a Košice

Foto: Jump Arena


V dvoch najväčších mestách Slovenska sú Jump Arény vybavené množstvom trampolín. V Bratislave je ich pospájaných 27, k tomu penová jama na akrobatické kúsky a naklonené trampolíny na salto vzad. Skúsiť môžete smečovanie do koša alebo trampolínovú vybíjanú, skok z 2,5 metrovej veže do vzduchom naplneného airbagu či chôdzu a skákanie po lane nad penovou jamou. V Košiciach je trampolín 29, k tomu interaktívne skákanie, keď sa pri výskoku snažíte trafiť vysvietený terč, no skúsiť môžete aj chodenie po stene – po výskoku zo silnej trampolíny kráčate kolmo hore alebo skúsite saltá s odrazom od steny. Za vstupné v oboch mestách zaplatíte 10 eur na hodinu.

  • Jump Aréna Bratislava, budova Aircraft Sport House, Ivánska cesta 30/D, Bratislava
  • Jump Aréna Košice, Atrium Optima, Moldavská cesta 32, Košice

Jump Aréna Bratislava a Košice

Foto: Jump Arena


V dvoch najväčších mestách Slovenska sú Jump Arény vybavené množstvom trampolín. V Bratislave je ich pospájaných 27, k tomu penová jama na akrobatické kúsky a naklonené trampolíny na salto vzad. Skúsiť môžete smečovanie do koša, alebo trampolínovú vybíjanú, skok z 2,5 metrovej veže do vzduchom naplneného airbagu, či chôdzu a skákanie po lane nad penovou jamou. V Košiciach je trampolín 29, k tomu interaktívne skákanie, kedy si pri výskoku snažíte trafiť vysvietený terč, no skúsiť môžete aj chodenie po stene – po výskoku zo silnej trampolíny kráčate kolmo hore, alebo skúsite saltá s odrazom od steny. Za vstupné v oboch mestách zaplatíte 10 eur na hodinu.

  • Jump Aréna Bratislava, budova Aircraft Sport House, Ivánska cesta 30/D, Bratislava
  • Jump Aréna Košice, Atrium Optima, Moldavská cesta 32, Košice

Bounce park Banská Bystrica

Foto: Bounce Park

V Banskej Bystrici si na 4 000 metroch štvorcových užijú deti každého veku. Okrem jump parku je zóna pre najmenších, lezecké steny, multifunkčné ihrisko a viacpodlažné ihrisko s prekážkami, tunelmi a prekážkami. Na 1 200 m2 jump parku si môžete vyskúšať aj ninja track, basketbal, parkour alebo dodgeball – vybíjanú na trampolínach s mäkkými loptami. Hodinové vstupné stojí 13 eur.

  • Bounce Park, Sládkovičova 1432/35, Banská Bystrica

Kinderland Námestovo

www.youtube.com

JUMP Zóna

Aj na Orave sa môžete v prípade zlého počasia poriadne vyskákať. Šikmé trampolíny, basketbal, ninja faktor, dlhá trampolína, penová jama aj s lezeckou stenou pri nej – to všetko nájdete v Jump Zóne Kinderlandu. Môžete sa tu aj najesť, zájsť do guličkovej zóny, zahrať si bowling, navštíviť fun zónu alebo interaktívnu game zónu. Vstupné do jump zóny je 3 eurá na hodinu a zaplatíte podľa toho, do ktorých zón a na ako dlho budete chcieť ísť.

  • Kinderland, Miestneho priemyslu 1085, Námestovo

Hoplandia Žilina

Foto: Hoplandia

O niečo iné skákanie než na trampolínach si môžete užiť v Snežnici neďaleko Žiliny. Na tunajšej vlnovej podlahe sa môže skákať rovnako ako na trampolíne. Do toho tu však máte množstvo hier, ako je napríklad skákanie po veľkých nafúknutých guliach bez toho, aby ste sa dotkli podlahy, nechýba tridsaťmetrová prekážková dráha alebo oválny most, na ktorom sa snažíte zhodiť súpera nafúknutou mäkkou tyčou, prejdenie guľovou bariérou či súboj o zhodenie súpera demolačnou guľou. Za hodinový vstup tu zaplatíte 7,50 eur.

  • Hoplandia Žilina, Oškerda 396, 023 32 Snežnica

Cyberjump Bratislava

Foto: Cyberjump

V Bratislave je, pochopiteľne, viac trampolínových centier, kde môžete aktívne stráviť čas. Na Lamačskej ceste sa nachádza Cyberjump, kde si okrem bežného skákania môžete vyskúšať dodge ball – vybíjanú, no aj jej verziu s triafaním do terča. Samozrejmosťou sú trampolíny na vysoké výskoky, slam ball (hádzanie do koša), no zažijete tu aj súboje nad penovou jamou mäkkými tyčami alebo dráhu zručnosti - ninja warrior. Veľkou zábavou je aj takzvaná wipe out trampolína, keď skupina ľudí skáče každý na svojej trampolíne okolo otáčajúcej sa vysokej a nízkej tyče. Vyhráva ten, ktorého jedna z mäkkých tyčí zhodí z nôh ako posledného. Hodinový vstup stojí 10 eur.

  • Cyberjump, Lamačská cesta 5959/1, Bratislava

Ešte viac trampolín

www.youtube.com

Jumpstreet

Tento zoznam centier s trampolínami nie je konečný. Za posledné obdobie vyrástli na Slovensku ako huby po daždi. Vyskákať sa môžete aj v Jump House v Nitre, v Jump Centre v Drietome pri Trenčíne, Jump Streete v Brodne pri Žiline, Jump Parku v Senici, v Jump City v Trnave či v Jump It Up v Prešove a mnohých ďalších. Pri prvej návšteve si budete musieť zakúpiť aj špeciálne protišmykové ponožky, no tie vám už zostanú, a tak si ich nezabudnite pribaliť do auta. Nikdy neviete, kedy sa naskytne šanca ísť sa poriadne vyskákať.

AMI MÉG ÉRDEKELHET