Az Air France – KLM Group legalább 50 Airbus A350 repülőt vásárol

A francia–holland légitársaság ötven Airbus A350 repülőt rendel, és vásárlási jogot szerez további negyvenre, amivel az ilyen típusú repülők legnagyobb üzemeltetője lesz a világon.

Fotó: Air France - KLM Group

A flotta megújítása az egyik legjobb gyakorlatban alkalmazható módszer, hogy csökkentsük a közlekedés környezetre kifejtett hatásait. Az új, széles törzsű Airbus 350 típusú repülők megfelelnek ezeknek az igényeknek, és az Air France – KLM nagyban vásárolja is őket.

A Boeing 787 közvetlen konkurenciája

Fotó: Air France - KLM Group

A repülőgépek piacán igazából csak két erős játékos van: a francia Airbus és az amerikai Boeing. Ha a tengerentúlra utazunk, biztosan e két rivális valamelyikének a gépén ülünk. A nagy kapacitású repülők között főleg a Boeing 777 és annak közvetlen konkurenciája, az Airbus A330 uralkodik. Ugyanúgy, mint az autógyárak, a repülőgép-tervezők is folyamatosan újdonságokkal állnak elő – s míg a Boeing az új repülőgéptípust 787-nek nevezte el, az Airbus az A350 típussal jött. Nemcsak kozmetikázásról van szó, mindkét esetben teljesen új repülőgéptípusokról beszélünk. Az Air France – KLM Group A350-900 és A350-1000 típusú gépeket szerez be, ezek 325, illetve 366 utas befogadására alkalmasak.

Negyedével jobb fogyasztás

Mit szólnánk hozzá, ha az általunk vásárolt új generációs autónak 25%-kal jobb fogyasztása lenne? Valószínűleg nagyon lelkesek lennénk. Az Airbus A350 pont ilyen. Mivel könnyű anyagokból készült, negyedével jobb a fogyasztása. 53%-ban kompozitból, 14%-ban titánból készült. A következő előny, amely főleg a repterek közelében élő emberek és állatok számára fontos, hogy ez a repülőgép 40%-kal csendesebb az elődjénél.

Megújul az Air France – KLM flottája

Fotó: Air France - KLM Group

Míg 2019-ben az új generációs gépek az Air France – KLM flottájának csak 5%-át alkották, 2028-ra a részarányuk eléri a 64%-ot. Jelenleg az Airbus 44 darab A350-es gép előállításán dolgozik, ezekhez csatlakozik 2026 és 2030 között az újonnan megrendelt ötven gép. Ha sikeres lesz a projekt, a légitársaságnak lehetősége lesz 40 további gép megrendelésére is. A megrendelt A350-es teherszállító gépekkel együtt így ez a légitársaság lesz az ilyen típusú gépek legnagyobb üzemeltetője.

AMI MÉG ÉRDEKELHET