Élet a Disneylanden túl - új meseparkok

Ha le akarjuk fárasztani a gyereket.

Illusztráció: Sanya Hello Kitty Park

Bár Közép-Európában ez nem annyira divatos, de Ázsiában és Amerikában annál inkább épülnek a tematikus szórakoztató parkok gyerekeknek (és felnőtteknek). Bemutatunk egy már megynílt, és kettő, a közeljövőben nyíló parkot.

Ghibli Park, Aicsi, Japán

Fotó: Ghibli Studio

Az anime ihletésű park a tervek szerint idén novemberben nyílik meg. A Ghibli Park 250 km-re van a japán fővárostól, Tokiótól, és az animestúdió összes fontos karakterét megtaláljuk majd itt, köztük természetesen a híres Totorót is. Sokan a japán Disneyparknak nevezik, hiszen a Ghibli Studio eleve a Walt Disney keleti "versenytársa". A 34 milliárd yenből épült park 5 részből áll, ebből hármat nyitnak meg idén ősszel.

Peppa Pig Theme Park, Florida, USA

Fotó: Facebook

Február 25-én nyitották meg Florida új meseparkját, a legkisebbeknek való Peppa Pig Theme Parkot, ráadásul az új vidámpark mindössze 45 percre van Legolandtől, tehát tarthatunk akár egy vidámparkos hétvégét is a napsütéses Orlandóban. Van Papa malac hullámvasút, Peppa malac hőlégballonos körhinta, és megebédelhetünk Nyúl kisasszony étkezdéjében, ahol megkóstolhatjuk a „marshmallow sár finomságot" gumicukor békákkal. A 2004 óta futó rajzfilmsorozatért az egész világon rajonganak a gyerekek, így nem csoda, hogy a brit Peppa park után Floridában is nyitottak egyet.

Sanya Hello Kitty Park, Kína

Illusztráció: Sanya Hello Kitty Park

A tervek szerint 2024-re készül el Kínában a japán cicakarakter univerzumát megidéző vidámpark. A Sanya Hello Kitty Park első digitális illusztrációi alapján a park főutcája a Hello Kitty Lanterns sétány lesz, az egyik leglátványosabb résznek pedig az ókori egyiptomi cicaszfinxként ábrázolt óriási Hello Kitty figura ígérkezik, amelyik a piramisok között futó hullámvasút fölé magasodik majd. A tematikus parkot és szállodakomplexumot éttermek, bárok, bálterem, uszoda és spa egészítik ki.

AMI MÉG ÉRDEKELHET