Újabb medvetámadás történt, két sérült is kórházba került

Év eleje óta ez már a kilencedik medvetámadás Szlovákiában.

medve

Április 14-én, vasárnap 13 óra körül újra medve támadt emberekre. Az incidens most a közép-szlovákiai Polyána-hegység (Poľana) területén történt, amelynek következtében egy 49 és egy 39 éves férfit kellett kórházba szállítani, sérüléseik súlyosok.

A fiatalabbik férfi elmondása szerint éppen túráztak, amikor a medve rájuk támadt. Az állatról nem tudta megállapítani, hogy hím vagy nőstény volt-e, illetve bocsokat sem látott a közelben.

Ő a karjain és a lábán sérült meg könnyebben, 49 éves barátját azonban a fején és a nyakán sebesítette meg a több száz kilós állat.

Ezt ne felejtsük el! Egy dolog biztos: ha medvével találkozol, ne fuss el tőle!

A helyszínre elsőként a légimentőket és a Szlovák Állami Természetvédelmi Hivatal (ŠOP) barnamedvékre irányuló akciócsoportját küldték ki a hatóságok, derül ki a parameter.sk beszámolójából. Az állatot egyelőre nem sikerült megtalálni, így a területet továbbra is megfigyelés alatt tartják.

www.instagram.com

Mivel a hatóságok szerint a terület nehezen bejárható, így – tartva egy újabb támadástól – a két férfit egy csörlő segítségével emelték fel a helikopterbe.

Ezt is olvasd el! Medveveszélyre figyelmeztetnek a hatóságok Liptószentmiklóson

A sérülteket egyből a legközelebbi kórházba vitték, állapotuk azóta stabil. Információk szerint a támadás a turisták számára kijelölt úton esett meg, így vélhetően a medve tévedt oda, és nem a kiránduló két férfi tért le az ösvényről.

Ahogy arról már korábban is beszámoltunk, a megnövekedett balesetek miatt egyre égetőbb kérdés a medvehelyzet az országban.

2024-ben a polyánai eset már a kilencedik szlovákiai medvetámadás, eddig összesen tíz embert sebesítettek meg az állatok.

AMI MÉG ÉRDEKELHET