Ha Párizs nem elég – egynapos kiruccanások a főváros környékén

Napközben az országban barangolsz, este már ismét a Szajna partján sétálsz – íme, a legérdekesebb egynapos utazások a francia fővárosból kiindulva.

Fotó: Shutterstock

Párizs a világ egyik legpompásabb városa, amely minden évben látogatók millióit fogadja. Ezzel együtt a metropolisz környéke is tele van felfedezésre váró látnivalókkal, amelyeket autóval, vagy – még egyszerűbben – vonattal is elérhetünk. Este pedig már ismét a Champs-Élyséessugárútonandaloghatunk.

Reims - Ha szereted a pezsgőket

Fotó: Shutterstock

Champagne régióba autóval vagy vonattal is eljuthatsz, de hogy inni is tudj, az utóbbit ajánljuk. Sétálj végig Reims macskaköves utcáin, és látogass el a város katedrálisába, ami nem csak Franciaország számos királyának és királynőjének végső nyughelye, hanem itt látható a katedrális egyik ablakaként Marc Chagall egyetlen ólomüvegből készült műalkotása is. Ezután válaszd ki az ízlésednek legmegfelelőbb pezsgőházat, ahol kóstolókat is tartanak, és vesd bele magad a kulináris élvezetekbe.

Saint Malo - Ha friss tengeri herkentyűre vágysz

Fotó: Shutterstock

A Bretagne északnyugati részén fekvő, magas gránitfalakkal körülvett Saint Malo tökéletes kirándulási pont Párizsból, azonban nem biztos, hogy 24 óra elég a felfedezésre. Az ország egyik legvarázslatosabb kisvárosába szintén vonattal érdemes menni – sajnos naponta csak két közvetlen járat közlekedik 2 óra 21 perces menetidővel, azonban az átszállással való utazás is csak 20 percnyi plusz időt jelent. Ha megérkeztél, élvezd a friss tengeri herkentyűket, csobbanj egyet a tengerben és gyönyörködj a város lélegzetelállító gótikus, és román stílusú középkori építészetében!

Giverny - Vadvirágok között

Fotó: Shutterstock


Párizstól északnyugatra, Normandia régióban található ez az elbűvölő falu. A vadvirágokkal és vadon élő állatokkal teli mezők látványa egyértelművé teszi, hogy miért pont itt telepedett le 1883-ban Claude Monet impresszionista festő – többek közt itt festette meg a híres tavirózsa-sorozatot. 1926-ban bekövetkezett haláláig már soha nem hagyta el Givernyt. A művész egykori otthona és a hozzá tartozó díszes kertek egész évben nyitva állnak a nagyközönség előtt – érdemes előre jegyet váltani, hogy ne kelljen sorban állnod. Givernybe autóval is eljuthatsz (kb. másfél óra az út), de ebben az esetben is érdemesebb a 40 perces vonatozást választani.

AMI MÉG ÉRDEKELHET