4 klasszikus film, amit látva egyből vennénk a repülőjegyünket

Tartalmas mozizás messzi tájakon.

egy pár filmet néz otthon

A tél beköszöntével bizony az utazás szerelmesei is több időt kényszerülnek a kanapéjukon tölteni. Most nekik kedvezünk ezzel az összeállítással – ezek a filmek ugyanis már-már felérnek egy repülőjeggyel.

A part (2000)

Check out the official The Beach (2000) Trailer starring Leonardo DiCaprio! Let us know what you think in the comments below.

The Beach (2000) Trailer #1 | Movieclips Classic Trailers

Danny Boyle rendezése (akinek olyan klasszikusokat köszönhetünk, mint például a Gettómilliomos) Leonardo DiCaprio egyik korai szerepe – a kiváló zenéiről is emlékezetes filmben az általa alakított Richard thaiföldi utazását követhetjük nyomon.

A film annyira újszerűen mutatta be az ország szigetvilágát, hogy nem sokkal a megjelenése után le kellett zárni a Phi Phi-szigetet, ahol forgatták, mert azt egyszerűen elözönlötték a turisták. Ha mi nem is pontosan ugyanide mennénk, a film megnézése garantáltan inspirálni fog egy délkelet-ázsiai utazásra.

Ez is érdekelhet! A Hollywood felirat titkai

Elveszett jelentés (2003)

Subscribe to TRAILERS: http://bit.ly/sxaw6h Subscribe to COMING SOON: http://bit.ly/H2vZUn Subscribe to CLASSIC TRAILERS: ...

Lost in Translation Official Trailer #1 - Bill Murray Movie (2003) HD

Sofia Coppola filmjében a lélegzetelállító japán tájak mellett igazi sztárparádé is vár minket, ugyanis Bill Murray és Scarlett Johansson játssza a főszerepet. A történet a két karakter tokiói találkozásáról szól, és elég érzékenyen foglalkozik többek között az utazás közbeni elveszettséggel és a kulturális különbségekkel. A sztori mélysége mellett a kiváló fényképezés is hozzájárul ahhoz, hogy mi is Japánba akarjuk majd venni a következő repjegyünket.

Utazás Darjeelingbe (2007)

Check out the official The Darjeeling Limited (2007) trailer starring Adrien Brody! Let us know what you think in the comments ...

The Darjeeling Limited (2007) Trailer #1 | Movieclips Classic Trailers

A film Wes Anderson sok klasszikusa közül az egyik, ráadásul ott van minden idők legjobb utazós mozijai között is. A történet három testvért (Adrien Brody, Owen Wilson és Jason Schwartzman) követ nyomon, akik édesapjuk elvesztése után nekivágnak Indiának, az úttól pedig azt remélik, hogy újra közelebb kerülnek egymáshoz. Mivel mindezt vonattal teszik, a film hihetetlenül részletgazdag képet fest az összetett indiai kultúráról – szóval, ha megnézzük, előfordulhat, hogy mi is be akarjuk majd járni ezeket a tájakat.

Erőszakik (2008)

Subscribe to TRAILERS: http://bit.ly/sxaw6h Subscribe to COMING SOON: http://bit.ly/H2vZUn Subscribe to CLASSIC TRAILERS: ...

In Bruges Official Trailer #1 - Ralph Fiennes Movie (2008) HD

Bár nem klasszikus utazós film, Martin McDonagh kultfilmje a populáris kultúrában a megjelenése előtt sosem látott részletességgel mutatja be Brugge városát, így ott a helye a listán. A történet két bérgyilkosról szól, akik Belgiumban próbálnak elbújni – őket két zseniális színész, Colin Farrell és Brendan Gleeson játssza. A páratlan humorú, mégis megrázó akcióvígjáték hatalmas löketet adott Brugge népszerűségének, ez pedig 15 évvel később is tart – ha megnézzük a filmet, egészen biztosan nem marad kétség bennünk afelől, hogy ez a kisváros az egyik legjobb európai úti cél.

AMI MÉG ÉRDEKELHET