Ha vegán vagy vega vagy, ezzel a 10 várossal jól jársz!

Fárasztó mindig vadászni a vegán helyekre, ezért kicsit segítünk.

vegán tál
Fotó: Shutterstock
Van, ahol könnyű, van, ahol kifejezetten nehéz vegán vagy akár vega éttermekre bukkanni. Ebben segít most nekünk a Happy Cow összeállítása, mert néha nem tudunk Marokkóig utazni néhány egészséges, húsmentes ételért.

Mindegy, hogy egynapos városlátogatásra indulunk, télen síelünk vagy több hetes nyári vakációt tervezünk, az indulást kutatómunka előzi meg, hol együnk és mit. Aki speciális diétán van (ételérzékeny, allergiás vagy mondjuk cukorbeteg) különösen sokat nézelődik utazás előtt, hol ehet finomakat, helyi különlegességeket – pont így van ez a vegánokkal is, de szerencsére már a növényi étrendet követők is rengeteg hely közül választhanak világszerte. Most éppen azokat a városokat mutatjuk, ahol minden vegán és vegetáriánus a mennyországban érezheti magát.

A jóléti államok sok húst esznek, de...

Fotó: Shutterstock

Vegánként könnyebb dolgunk van, ha eleve olyan helyre megyünk, ahol kevést húst fogyasztanak a helyiek, vagyis a leggyakoribb ételek növényi alapúak, általában ilyenek a nagyon meleg országok, trópusi úti célok, ahol sok zöldséget, gyümölcsöt és gabonát esznek, gondoljunk csak a közel-keleti népek tartalmas salátáira, a humuszra, a kuszkuszra, a rizses egytál ételekre (pl. pilaf) vagy az ázsiai országok pirított rizsére, az összes tofus ételére vagy az indiai vegán fogásokra!

A jóléti államokban azonban nagyon nagy a hús- és tejtermékfogyasztás, így az ottani nemzeti ételek is sokkal több állati eredetű élelmiszert tartalmaznak. Jó hír, hogy ugyanezek a jóléti társadalmak nyitottak a fejlődésre, valamint a fenntarthatóság és az állatok védelme érdekében egyre többen állnak át a vegán étkezésre, ennek következtében pedig csak szaporodnak a vegán éttermek, bisztrók, termékek és üzletek. A vegánbarát városokban rengeteg olyan étterem van, ahol a nemzetközi konyha legkedveltebb ételeit kóstolhatod meg, amelyek alapvetően vegán finomságok, de rengeteg olyan étterem is van már, ahol a hétköznapi, közkedvelt, alapvetően húsos fogásokat (hamburger, sültek, BBQ) készítik el vegán verzióban.

10 város, ahol a vegánoknak sem kopik fel az álluk

Fotó: Shutterstock

A Rudy's Londonban a vegán burgerek fellegvára

  1. London, Egyesült Királyság
  2. Berlin, Németország
  3. New York, USA
  4. Melbourne, Ausztrália
  5. Szingapúr
  6. Los Angeles, USA
  7. Bangkok, Thaiföld
  8. Amszterdam, Hollandia
  9. Varsó, Lengyelország
  10. Barcelona, Spanyolország

Keress a mobilodon vegán helyet!

A fenti listát a Happy Cow állította össze. A Happy Cow weboldal és applikáció tulajdonképpen egy vegán étteremkereső, tehát bárhol jársz a világban, megmutatja a közeledben lévő, kizárólag vegán ételeket kínáló helyeket, kávézókat, büféket, boltokat, éttermeket.
AMI MÉG ÉRDEKELHET