Veľkonočné cestovateľské tipy

Príchod teplého počasia a jari je cítiť v celej Európe už tradične práve v období Veľkej noci. Odkladáme hrubšie a teplejšie oblečenie a tešíme sa farbám jari. Mnohí hľadajú útek práve počas veľkonočných sviatkov, vrátane rodín, ktoré sa tešia na školské prázdniny svojich detí. Ak chcete zbaliť kufre a na pár dní uniknúť z rutiny, tu je pár tipov, kam.

Foto: Shutterstock

Veľkonočné pobyty pri mori môžete využiť na jarnú relaxáciu, veľkonočné eurovíkendy lákajú na dlhé prechádzky a poznávanie a ten, kto sa nechce rozlúčiť so zimou, si môže naplánovať poslednú lyžovačku na horách.

Posledná lyžovačka sezóna na slovenských horách

Foto: Facebook JASNÁ

Veľkonočná kabínka

Pokiaľ máte chuť užiť si ešte posledné záchvevy zimy a horskej atmosféry, máme pre vás hneď dva tipy:

Veľká noc v nízkotatranskom lyžiarskom stredisku Jasná ponúkne okrem jarnej lyžovačky aj bohatý veľkonočný program a sviatočnú atmosféru. Na Chopok bude premávať tradičná veľkonočná kraslica na trase lanovky A1 Priehyba - Chopok. Stredisko má počas celých veľkonočných sviatkov pripravený bohatý program pre všetky vekové kategórie.

O niečo východnejšie, vo Vysokých Tatrách, si doprajte relax, zábavu a dobré jedlo na svahu. Okrem jarnej lyžovačky sa môžete tešiť na pestrý vysokotatranský program vrátane tvorivých dielní pre deti, koncertov a vystúpení, či návštevu tatranského ľadového dómu. Pokiaľ radi trávite vašu dovolenku naozaj aktívne, vyberte sa na skialpinistickú túru. Možností kam je mnoho, stačí si vybrať podľa vašich lyžiarskych schopností a kondície.

Európske citybreaky

Krátky výlet do európskeho mesta je ideálnou voľbou pre rýchly oddych a zmenu prostredia. Počas návštevy takýchto miest cez Veľkú noc môžete navyše zažiť zvyky daného mesta žijúc sviatkami jari, obzvlášť, ak vám nesedí tradičná oblievačka a šibačka.

Foto: Latvia Travel

Riga, očarujúce hlavné mesto Lotyšska a neoficiálne aj pobaltských štátov, patrí podľa Lotyšov medzi ich najobľúbenejšie a najkrajšie mesto. Krásna, prevažne secesná architektúra, vzácne kultúrne a historické pamiatky či rušný nočný život láka všetky vekové kategórie.

Foto: Thomas Gravanis / This is Athens

Atény sú najstarším hlavným mestom a patria k najnavštevovanejším európskym hlavným mestám. Sú známe najmä ako staroveké mesto s chrámami venovanými gréckym bohom, archeologickými náleziskami, a aj ako centrum umenia a filozofie. Dnes sú aj moderným mestom s luxusnými butikmi, živými barmi a reštauráciami s vynikajúcou kuchyňou.

Foto: Italia.it

Mesto Bari v Apúlii

Bari je hlavné a najväčšie mesto regiónu Apúlia v Taliansku. Pri jeho návšteve sa môžete tešiť na dobré jedlo, historické pamiatky, slnečné pláže a južanskú pohodu. Keďže každý región alebo mesto v Taliansku je typické svojím vlastným druhom cestovín, výnimkou nie je ani Bari. Tradičné miestne cestoviny Orecchiette tu môžete ochutnať priamo v uličkách mesta, kde ich miestne ženy vyrábajú a predávajú priamo na ulici.

Veľkonočné voľno môžete tiež využiť na návštevu Londýna či Edinburghu. Ponuky leteckých spoločností, vrátane tých nízkonákladových, sú tak bohaté a rôznorodé, že stihnete rýchlu návštevu oboch z nich. Na ich návštevu sa nemusíte špeciálne pripravovať – ich dynamika vás pohltí hneď po príchode a na ich návštevu budete ešte dlho spomínať.

Sledujte aj naše profily na sociálnych sieťach, aby ste neprišli o žiadne novinky:

Pod menom Drive Slovensko nás nájdete na TikToku, Instagrame, YouTube aj Facebooku.

AMI MÉG ÉRDEKELHET