Vyrazte do Prahy na veľkonočné trhy

Výlety za vianočnými trhmi sú bežnou súčasťou programu každého cestovateľa. Vedeli ste však, že Praha sa počas Veľkej noci oblečie do slávnostného šatu a nechýbajú ani veľkonočné trhy?

Foto: Drive Magazine

Ak hľadáte únik z tradičných zvykov doma, a predsa chcete cítiť sviatok jari, české hlavné mesto môže byť odpoveďou. Praha nie je na jar taká preplnená ako v lete a má svoje čaro. Najmä, keď všetko rozkvitne a mesto k tomu pridá veľkonočnú výzdobu na jeho ikonických miestach.

Pražské veľkonočné trhy

Foto: Drive Magazine

Tak ako vianočné, aj veľkonočné trhy sú v Prahe tradíciou. Námestia nájdete vyzdobené farebnými stužkami, vajíčkami a zajačikmi a stánky ponúkajú od svařáku – horúceho vína, až po tradičné chladivé české pivo. Záleží len na tom, aké bude aktuálne aprílové počasie. K tomu si doprajte niečo z nespočetného množstva pouličného občerstvenia, no zláka vás najmä vôňa tradičných trdelníkov plnených ďalšími sladkými bonusmi. Absolvovať prechádzku Prahy môžete z námestia po námestie:

Staromestské námestie

Foto: Drive Magazine

Desiatky zdobených stánkov, dvaja obrí zajaci a veľkonočné vajíčka, množstvo remeselníkov a predajcov veľkonočných suvenírov a toľko jedla, že si nebudete vedieť vybrať. Okolo zdobenej brezy prebieha denne od štvrtej popoludní do siedmej večer bohatý kultúrny program.

Námestie Mieru

Foto: Facebook / Prague Markets

Vyše tridsať stánkov vám ponúkne aj netradičné darčeky ako drevené kraslice, veľkonočné pečivo, ale aj sadeničky stromov, kvetov a kríkov. Vyhladli ste? Skúste palacinky, belgické vafle, zdobené perníky, ovocie v čokoláde, medové produkty, churros, poffertjes a skutočným hladošom odporúčame špeciality staročeskej kuchyne a jedál na grile.

Václavské námestie

Foto: Drive Magazine

V spodnej časti jedného z najznámejších námestí českej metropoly nájdete stánky a v nich okrem iného vyšívané obrusy s veľkonočnými motívmi, korbáče najrôznejšieho druhu, ale aj české klobásy a vegetariánske hotdogy, ktoré môžete na Veľkú noc zapiť tematicky – zeleným pivom.

Námestie Republiky

Foto: Prague.eu

Aj tu si vychutnáte záplavu farieb na krasliciach, ale v 19 stánkoch nájdete aj keramiku s veľkonočnými motívmi a výrobky zo slamy a prútia. Tak ako na všetkých ostatných miestach veľkonočných trhov, otvorené majú každý deň až do 16. 4. 2023 od desiatej rána do desiatej večera.

Pražský hrad

Foto: Facebook / Trhy na hradě

Aká by to bola návšteva Prahy, keby ste sa neprešli po Karlovom moste a nenavštívili Pražský hrad? Ak si dáte tú námahu vystúpiť na kopec na Hradčanoch, svoju tour de Veľká noc môžete ukončiť na trhoch priamo pri hrade. Odniesť si môžete darčeky, dosýta sa najesť, ale aj obdivovať ukážky niektorého z tradičných remesiel. Tu sa však otváracie hodiny končia skôr. Od pondelka do štvrtka o šiestej večer, od piatka do nedele sú otvorené ešte o hodinu dlhšie.

AMI MÉG ÉRDEKELHET