PREDVIANOČNÝ KARNEVAL NA MADEIRE

Ak máte dosť zimy a mrazu zaliezajúceho pod nechty, vydajte sa na vianočné trhy na Madeiru.

Foto: Visit Madeira

Na ostrove kvetín a večnej jari, patriacom spolu s priľahlými ostrovmi súostrovia Portugalsku, panujú aj v decembri teploty okolo 18 až 20 stupňov Celzia. Počítať však treba s častými prehánkami a vysokou oblačnosťou. Otužilci si môžu aj v čase adventu zaplávať vo vodách Atlantického oceánu.

Privítanie záplavou farieb

www.youtube.com

Christmas festivities

Funchal, hlavné mesto Madeirského súostrovia, vás privíta záplavou farieb. Domáci totiž vyzdobia nielen vlastné obydlia, ale aj celé ulice množstvom svetiel. Na miestnych vianočných trhoch sa zas namiesto štrúdle predávajú exotické kvety a kytice. Vianoce na Madeire sú sviatkom radosti, bezstarostnosti a dobrej nálady. Domáci aj turisti zaplavia ulice, aby sa zúčastnili na všetkých tradičných podujatiach, nevynímajúc ani sviatočnú omšu. Na námestiach sa ozýva klasická i ľudová hudba v podaní miestnych umelcov. Vianoce tak pripomínajú skôr karneval ako pietnu pripomienku narodenia Spasiteľa. Deň pred 24. decembrom sa konajú nočné trhy, kde si môžete kúpiť všetko potrebné na sviatočný obed alebo večeru.

Otvorené: 1. december 2022 – 8. január 2023

NENECHAJTE SI UJSŤ!

Foto: MadeiraCableCar.com

  1. Vo Funchale sa narodil Cristiano Ronaldo, ktorý tam otvoril vlastné múzeum Museu CR7. Súčasťou expozície je vosková figurína svetoznámeho futbalistu v životnej veľkosti, množstvo trofejí, ocenení, kopačiek či dresov.
  2. Teleférico do Funchal je moderná lanovka, ktorá vás za 15 minút vyvezie zo starého mesta až do hôr, odkiaľ je dokonalý výhľad na nekonečný Atlantický oceán.
  3. Neďaleko spodnej stanice lanovky sa nachádza Madeira Story Centre, kde sa prostredníctvom hry a zábavy zoznámite s históriou súostrovia.

Foto: Museu CR7

AMI MÉG ÉRDEKELHET