Ezeket a külföldi szendvics specialitásokat itthon is könnyen összedobhatod

Mennyei ízek, gyorsan elkészítve.

Vada Pav indiai szendvicskülönlegesség

Viszonylag egyszerű étel, mégis rengeteg szuper fajtája létezik a szendvicsnek. 5 különleges receptet hoztunk a világ különböző pontjaiból, amiket imádni fogsz.


Bánh mì – Vietnám 

A világ egyik legjobb utcai ételeként számon tartott bánh mì kívül ropogós, belül puha baguette, szaftos sertéshússal a közepén.

A franciák és vietnámiak szerelemgyerekeként emlegetett bánh mì-nak ma már több verziója is létezik, de a klasszikus recept szerint a benne lévő fő zöldségek a savanyított sárgarépa, az uborka és a daikon retek. A szendvics gyakran fűszerezik korianderrel, chilivel és mogyoróhagymával.

Klasszikus street food ételek a világból.: Ez a 8 street food valószínűleg számodra is ismeretlen

Croque Madame – Franciaország

A franciák egy másik népszerű szendvicse a Croque Madame. A krémes besamel-mártással, guyere sajttal, dijoni mustárral, tojással, vajjal és egy csipet szerecsendióval megtöltött friss kenyér igazi laktató fogás, mely után mind a tíz ujjunkat megnyaljuk.

Vada pav – India

A vada pav fő összetevőjekét félbevágott zsemle (pav), melyek közé sült burgonyapogácsát, hagymát, zöld chilipaprikát és akár többféle chutney-t raknak.

Fűszerezése változatos, de általában a gyömbér, a koriander, a fokhagyma és valamilyen csonthéjas kombinációját használják hozzá.

Ha az izlandi specialitások érdekelnek: Ezek Izland jellegzetes ételei, ha kísérleteznél

 Choripán – Argentína 

Argentína jellegzetessége, a chorizo kolbászból készült choripánt általában a szintén klasszikusnak számító chimichurrivel és salsa criollával együtt tálalják.

A hagyományos choripán alapját a chorizo és a ropogós francia baguette képezi, a chimichurrihez pedig olívaolaj, oregánó, fokhagyma, chilipelyhek, ecet és petrezselyem szükséges. A salsa criolla fő összetevői közé tartozik a paradicsom, a hagyma, a citrom, az olívaolaj és persze a bors.

Lobster roll – Egyesült Államok

Az Egyesült Államokban egyik legismertebb szendvics specialitása a homárból készült lobster roll. Ehhez két hotdog-buci közé olvasztott vajjal bekent homárhúst, metélőhagymát, citromot és majonézt raknak, de számos fajtáját kikísérletezték már.

AMI MÉG ÉRDEKELHET