Ebből a 12 európai országból lehet jelenleg vízummentesen meglátogatni Kínát

Cél egyértelműen a turizmus fellendítése.

Kínai Nagy Fal

Kína szigorú járványügyi intézkedései – közel 3 évig – minden beutazó számára karantént írtak elő az országba történő belépés esetén. A korlátozásokat azonban tavaly év elején feloldották, azóta pedig a kormány egyre több állammal köt olyan megállapodást, amely lehetővé teszi a vízummentes utazást.


A program célja, hogy több embert ösztönözzön arra, hogy üzleti és turisztikai céllal látogasson Kínába, és elősegítse a kínai és a külföldi állampolgárok közötti cserekapcsolatokat

– nyilatkozta még korábban Mao Ning külügyminisztériumi szóvivő a vízummenteség előnyeiről.

Eddig 11 európai ország – Ausztria, Belgium, Franciaország, Hollandia, Franciaország, Hollandia, Írország, Luxemburg, Magyarország, Hollandia, Franciaország, Németország, Olaszország, Luxemburg, Spanyolország és Svájc – állampolgárai kapcsán volt köztudott, hogy 2025 végéig vízummentesen utazhatnak Kínába.

Ehhez a körhöz csatlakozik most 12. államként július 1-jén Lengyelország.

Ezt is olvasd el! Jó hír a digitális nomádoknak: új vízum segíti a Thaiföldön maradást

Fotó: Shutterstock

A világ második legnépesebb országában tavaly 35,5 millió külföldi turista járt. Ez elsőre nem hangzik rosszul, ha azonban a 2019-ben mért 97,7 millió főhöz viszonyítunk, a 2023-as eredmény máris látványos visszaesést mutat.

A jelenleg vízummentes rendszer 15 napos látogatást tesz egyébként lehetővé, ettől várja a kínai kormány a turizmus újjászületését.

Nem csak európai országoknak szól a vízummentesség

Kína ezek mellett e hónaptól újraindítja Brunei és Szingapúr esetében is a koronavírus-járvány alatt beszüntetett vízummentességet, illetve Ausztrália és Új-Zéland állampolgárai előtt is nyitva állnak mostantól a kínai határok.

Ez is érdekelhet: Kiderült, hol a legdrágább az élet a külföldi munkavállalók számára

Mik (lesznek) a legfelkapottabb úti célok Kínán belül?

Fotó: Shutterstock

Sanghaj

Az európaiak körében hosszú idők óta Sanghaj a legnépszerűbb úti cél, ahol a modernitás és a kínai hagyományok csábító keverékével találkozhatnak az utazók.

Ezt követően pedig Peking, Kuangcsou és Sencsen következnek, mint közkedvelt desztinációk, idézi a Trip.com felmérését az Euronews.

Ami pedig a feltörekvő helyszíneket illeti, Sanya, a kínai Hainan-sziget déli végén található tengerparti település, valamint Csengtu – a délnyugat-kínai Szecsuán tartomány fővárosa – nevét érdemes felírni a bakancslistánkra.

AMI MÉG ÉRDEKELHET