UĽAHČITE SI ŽIVOT NA CESTÁCH

Maličkosti, ktoré vám zjednodušia cestovanie, eliminujú stres, napätie i nečakané situácie a nezriedka ušetria peniaze. Inšpirujte sa našimi praktickými radami a zaobstarajte si drobných pomocníkov (nielen) na cesty.

Photo: Shutterstock


POWERBANKA

Foto: Anker

V internetovom veku asi neexistuje cestovateľ, ktorému by sa nevybil mobil v tej najnevhodnejšej chvíli. Na potulkách po cudzine používate navigáciu, informácie o galériách, historických pamiatkach či ďalších atrakciách hľadáte na internete, čakania na spoj, daždivé dni či večery si krátite pozeraním filmov a videí. Prenosná powerbanka preto patrí k základnej výbave cestovateľov. Ideálnou voľbou sú malé prenosné nabíjačky s nízkou hmotnosťou a vysokým výkonom. Takou je napríklad Anker PowerCore+ Mini, ktorá nie je väčšia ako klasický balzam na pery a dokáže nabiť aj iPhone. Zaplatiť mobilom alebo preukázať sa e-lístkami vo vlaku tak už nebude problém.

ORGANIZÉR

Foto: gentlemanstore.sk

Každý už niekedy rozpletal káble z nabíjačiek, slúchadiel, myší či iných zariadení, ktoré počas cesty nahádzal do jednej priehradky. Riešenie tohto problému je však jednoduché – organizéry alebo tzv. tech kity sú šikovné úložné tašky s praktickými priehradkami pre všetky IT drobnosti. Výsledkom je, že káble sa vám nepomiešajú ani nepoškodia a vyhnete sa otravnému prehľadávaniu batožiny.

UNIVERZÁLNY ADAPTÉR

Foto: Sencor

Aj keď patríte k perfekcionistom, ktorí si pred cestou opakovane skontrolujú všetky IT zariadenia a pribalia potrebné nabíjačky, realita vás môže zaskočiť. Stačí, aby boli lokálne konektory nekompatibilné s vaším prístrojom. Najhoršie však je, keď má sieťové napätie inú hodnotu ako 230 voltov. Vtedy oceníte univerzálny adaptér, a to nielen v Amerike, ale napríklad aj v Chorvátsku.

AMI MÉG ÉRDEKELHET