Dnes prvý krát vyrazí na more najväčšia výletná loď sveta, Icon of the Seas

To, čo táto loď ponúka, vám jednoducho zoberie dych.

Foto: Royal Caribbean Cruises

Icon of the Seas, najnovšia a najväčšia výletná loď od Royal Caribbean, sa pripravuje na svoju výnimočnú prvú plavbu s pasažiermi. Táto 20-poschodová loď, vážiaca 250 800 ton, sa s dĺžkou 364 metrov stáva najväčšou výletnou loďou na svete. S maximálnou kapacitou pre 7 600 pasažierov a ďalšími takmer 2 350 členmi posádky, Icon of the Seas predstavuje revolúciu v morskej turistike, kde každý detail je navrhnutý s ohľadom na luxus, pohodlie a nekonečné možnosti zábavy.

Technické detaily a inovácie

Foto: Royal Carribean Cruises

Icon of the Seas nie je len o veľkosti, je to aj o pokroku a inováciách. Využíva plyn LNG (skvapalnený zemný plyn) ako primárny zdroj energie, čo znižuje spotrebu paliva a emisie, čím predstavuje ekologickejší spôsob plavby. Loď tiež ponúka pokročilé pripojenie na brehovú elektrickú sieť, eliminujúc emisie v prístavoch. Tento krok k udržateľnosti je podporený aj energeticky efektívnym dizajnom lode, ktorý znižuje jej celkovú energetickú spotrebu o 30%. Tieto inovačné prvky odzrkadľujú snahu jej majiteľa, Royal Caribbean, o zníženie ekologickej stopy svojich lodí.

Aktivity a zábava na Icon of the Seas

Foto: Royal Caribbean Cruises

Icon of the Seas je ako plávajúce mesto plné zábavy. Loď ponúka 8 špecifických "štvrtí", vrátane AquaDome s jeho impozantným divadlom AquaTheater, kde sa predvádzajú akrobatické a potápačské šou. Najzaujímavejšou atrakciou je Thrill Island s jeho vodným parkom, ktorý obsahuje šesť rekordne dlhých vodných šmýkačiek. Pre rodiny s deťmi je tu špeciálna štvrť Surfside s bazénmi a atrakciami prispôsobenými pre mladšie deti. Milovníci oddychu nájdu svoje miesto v The Hideaway, exkluzívnom, dospelým vyhradenom priestore s oddychovými bazénmi a terasami.

Nekonečné možnosti jedál

Foto: Royal Caribbean Cruises

Na lodi sa nachádza viac ako 20 jedálenských možností, z ktorých 11 je zahrnutých v cene plavby. Medzi hlavné reštaurácie patrí AquaDome Market, El Loco Fresh s mexickými špecialitami, alebo Windjammer s bohatým bufetom. Pre tých, ktorí hľadajú niečo luxusnejšie, sú tu reštaurácie ako Coastal Kitchen a The Grove, exkluzívne pre pasažierov v izbách typu suite. A nemôžeme zabudnúť na Bubbles, bar so šampanským, ktorý ponúka mimózy, prosecco a ďalšie šumivé nápoje.

Ubytovanie a možnosti kajút

Foto: Royal Caribbean Cruises

Icon of the Seas má 2 805 kajút, v 28 rôznych kategóriách, čo zahŕňa výber od štandardných izieb až po luxusné suity. Viac ako 70% izieb má balkón a viac ako 82% izieb je navrhnutých tak, aby ubytovali tri alebo viac osôb, čo je ideálne pre rodiny. Medzi nové typy izieb patria tiež špeciálne rodinné suity s extra priestorom a prístupom k rodinným atrakciám.

Fun Facts: zaujímavosti a čísla o lodi Icon of the Seas

www.youtube.com

First Look INSIDE Icon of the Seas: Sneak Peek!

Icon of the Seas je dlhá takmer 365 metrov, čo je asi ako tri futbalové ihriská za sebou


S výškou 20 poschodí by sa loď mohla porovnávať s výškovými budovami


AquaTheater ponúka najvyšší vodopád na mori, vysoký takmer 17 metrov


Posádka lode je takmer tak početná ako malé mestečko, s viac ako 2 350 členmi.


Chill Island má najväčší bazén na mori a prvý bar s bazénom


Výkonová účinnosť Icon of the Seas je o 35% vyššia vďaka použitiu LNG paliva


Lionel Messi, futbalová superstar, sa stal krstným otcom lode

Foto: Royal Caribbean Cruis

Ak ste sa doteraz neodhodlali na výletnú plavbu, čo vrelo odporúčame, táto loď vás možno predsa len presvedčí. Z plávajúcich hotelov sa s touto loďou stávajú plávajúce mestá a keď ráno počas plavby rozprestriete závesy, vždy vás čaká iný výhľad a iné krajiny, ktoré môžete navštíviť. Icon of the Seas už oddnes brázdi vody Karibiku, keďže jej domovským prístavom je Miami.

Sledujte aj naše profily na sociálnych sieťach, aby ste neprišli o žiadne novinky:

Pod menom Drive Slovensko nás nájdete na TikToku, Instagrame, YouTube aj Facebooku.

AMI MÉG ÉRDEKELHET