Vynovená Zimná výzva

V mene tohtoročného hesla - „Lekár lieči, príroda uzdravuje“ – vás pozývame na zapojenie do novej zimnej výzvy. Každý z nás si predstavuje zimu ako zasneženú krajinu s vyštípanými lícami od chladu, parou vychádzajúcou z úst, skrehnutými prstami a vŕzgajúcim snehom pod nohami. Ak máte radi výzvy, zapojte sa do tretej edície projektu Zimná výzva.

Foto: Severovychod.sk / Tibor Šarišský Photography

Aj keď nám to zatiaľ tohtoročná zima veľmi neukazuje, vraj má byť poriadne tuhá. Pre milovníkov zimných športov a prírody vám prinášame možnosť zapojiť sa do zimnej výzvy, kde na vás čaká 15 turistických výstupov od Tatier až po Poloniny. Zároveň sú do Zimnej výzvy tento rok zapojené všetky lyžiarske strediská v Prešovskom kraji a vybrané podujatia. Vďaka zimnej výzve možno objavíte nové lokality na zimnú turistiku, ktoré si zvolíte podľa vašej kondície. Od jednoduchších až po náročné, kde sa určite poriadne zapotíte.

Registrácia do zimnej výzvy

Foto" Severovychod.sk

Prvým krokom je registrácia na stránke usporiadateľa - TU. Na vašu adresu vám odošlú špeciálny odznak alebo si ho vyzdvihnite v sídle KOCR na Námestí mieru 2 v Prešove, č. d. 522. Odznak je dôležitým atribútom na splnenie súťažných podmienok. Pripnite si ho na bundu či ruksak, a tak bude s vami na každej ceste. Zakaždým, keď sa niekam vyberiete, spolu s odznakom sa odfotíte vo vybraných lokalitách či podujatiach, aby sa dalo miesto či akcia rozpoznať a fotku zašlete na zimnavyzva@gmail.com alebo ju uverejníte na facebookovej stránke Severovýchod Slovenska.

Čo môžete vyhrať?

Foto: Severovychod.sk / Lenka Haniková

Po splnení daných podmienok môžeš získať teplé športové rukavice pre smartfóny, podložku na sedenie a multifunkčnú turistickú súpravu. Hlavnou cenou budú kvalitné, turistické topánky od spoločnosti BOSP. Aby ste získali rukavice, musíte navštíviť 5 lokalít zimnej výzvy. Jednu turistickú lokalitu môžete nahradiť návštevou lyžiarskeho strediska alebo nejakého podujatia.

Na získanie podložky treba zájsť do 10 lokalít zimnej výzvy. Opäť jednu turistickú lokalitu môžete nahradiť návštevou lyžiarskeho strediska alebo podujatia. Získanie multifunkčnej turistickej súpravy je podmienené navštívením 15 lokalít zimnej výzvy a jedna turistická lokalita sa môže nahradiť návštevou lyžiarskeho strediska alebo podujatia. Po schválení fotografií usporiadateľom kampane si môžete odmeny vyzdvihnúť na vybraných miestach od 23. 1. 2023.

Počas trvania výzvy budú odhalené aj bonusové lokality, ktoré budú mať funkciu žolíka. Ich návšteva sa bude rátať ako náhrada za vybrané lokality. Súťaž trvá od 17. decembra 2022 do 19. marca 2023.

Lokality Zimnej výzvy

Foto: Severovychod.sk

Medzi ľahšie dostupné lokality patrí: Vyhliadka Grófňa, Hrad Bodoň, Spiaci mních, Vrch Osly a Zámčisko. Stredne náročné sú Baranie - Stávok, Mindžová, Hanigovský hrad, Zelená skala a Slodičovský vrch. Pre náročných turistov vyskúšajte Gazdoráň, Nežabec, Roháčka - Rozsypaná skala, Rozhľadňa na Čarnej hure alebo Skalnaté pleso - Skalnatá chata.

Lyžiarske strediská v Prešovskom kraji sú pre profesionálov, ako aj pre začiatočníkov. Jedným navštíveným strediskom môžete nahradiť lokalitu. Stačí sa vyfotiť na svahu a na lyžiach s odznakom buď vo Vysokých Tatrách, Belianskych Tatrách, Pieninách, na severnom Spiši, Šariši alebo v Hornom Zemplíne. Pokiaľ nelyžujete, ale navštívite niektoré z podujatí, ako napríklad karneval, triatlon alebo Tatry Ice Master, tiež si viete nahradiť lokalitu. Podrobný zoznam akcií a lyžiarskych stredísk nájdete na webe organizátora.

AMI MÉG ÉRDEKELHET