Krajina, kde za ťaháky hrozí väzenie

Podvádzali ste niekedy na skúške?

Foto: Shutterstock

Určite si každý niekdajší či terajší žiak aspoň raz v živote pomyslel, že použiť ťahák je jediným schodným riešením, ako úspešne absolvovať dôležitú písomku. Kým u nás sa jeho odhalenie trestá menším napomenutím prípadne zosmiešnením, existuje krajina, kde v takýchto prípadoch hrozí strata slobody.

Čínska vláda totiž považuje podvádzanie v škole za trestný čin. Na tamojších skúškach sa za použitie ťaháka ukladá mastná peňažná pokuta a žiakom hrozí odňatie slobody až na sedem rokov.

www.tiktok.com

Sedem rokov väzenia za použitie ťaháka? Existuje krajina, kde to je skutočnosťou. Tu by ste si už asi na malý podvod na skúške netrúfli😅 #ťahák #tahak #skúška #písomka #väzenie #trest #podvod #podvadzanie #test #drivemagazine #driveslovensko #krajina

Prísny zákon, platný od roku 2015, nevznikol náhodne.

Rôzne škandály na skúškach boli v krajine na dennom poriadku. Napríklad v istom prípade odhalili naraz 2440 odpisujúcich poslucháčov-farmaceutov. Za 420 dolárov (asi 400 eur) im diktovali správne odpovede cez bezdrôtové slúchadlá. Použitie ťahákov v Číne je teda značne nebezpečná hra.

Sledujte aj naše profily na sociálnych sieťach, aby ste neprišli o žiadne novinky:

Pod menom Drive Slovensko nás nájdete na TikToku, Instagrame, YouTube aj Facebooku.

AMI MÉG ÉRDEKELHET