Zábavné parky: Výlety, z ktorých sa vám zatočí hlava

Leto sa pomaly končí, k vode sa už nedá ísť a vy máte málo zážitkov a veľa chuti niečo ešte podniknúť. Ak máte deti v rôznych vekových kategóriách, nemusíte prispôsobovať program len jednému z nich. V blízkej Európe máme plno fantastických zábavných parkov, kde si každý príde na svoje - od malých detí, ktoré sa zabavia na bezpečných detských atrakciách, až po dospelých, ktorí si užijú tie pravé adrenalínové jazdy na horských dráhach.

Foto: Europa Park


Energylandia

www.youtube.com

Największy Park Rozrywki w Polsce - Energylandia 2021

Poľské zábavné parky dostanú každého. Zo všetkých atrakcií sa vám doslova zatočí hlava. Energylandia je najväčší zábavný park v Poľsku s rozlohou 35 hektárov a ponúka niekoľko desiatok atrakcií. Zábavný park sa nachádza v meste Zator, asi 2 hodiny jazdy autom zo Žiliny. V Energylandii si prídu na svoje milovníci extrémnych zážitkov vďaka jazde na najvyššej a najrýchlejšej dráhe - Mega Coaster v Európe. Dráha meria 77 metrov a môžete si tu vychutnať rýchlosť viac ako 140 km/h. V areáli máte možnosť bez obmedzenia využívať všetky atrakcie, ktoré sú tematicky rozdelené do 4 zón: Water Park, Baikoland, Family Zone a Extreme Zone. Park ponúka aj 20 interaktívnych hier, 2 divadlá a 2 amfiteátre, moderné 7D kino, obchody so suvenírmi a občerstvením. Ceny sú prijateľné aj pre nás, no v lete vás môžu zaskočiť dlhočizné rady pri pokladni či jednotlivými atrakciami. Odporúčame dopredu zakúpiť si vstupenky. https://ticket.energylandia.pl/

Rabkoland

Foto: Rabkoland

Len 45 minút jazdy autom z Trstenej môžete navštíviť lunapark Rabkoland. Je čarovným miestom najmä pre menšie deti, ale tvorcovia parku mysleli aj na tínedžerov. Je tu množstvo kolotočov, dom naopak, autíčka, šliapacie vodné bicykle, ruské koleso, horský vláčik, domček kúzelníka, divadlá, dom strachu, strelnica, múzeum smiechu, múzeum rekordov a kuriozít. Taktiež nechýba rýchle občerstvenie. Tento park odporúčame skôr pre menších návštevníkov, ktorí nie sú takí odvážni.

Legendia

www.youtube.com

Magia rodzinnej jesieni w Legendii - FPV dron

Je Sliezsky zábavný park a radí sa medzi najstaršie v Poľsku. Nachádza sa neďaleko Katovíc a zabaviť sa tu môžete na viac ako 40 atrakciách. Na 26 hektároch tu čaká päť tematických zón spojených povesťami z celého sveta. Vďaka tomu sa okrem zábavy zoznámite s niektorými bájami, povesťami a legendami. Súčasťou areálu je jazero, kde sa môžete člnkovať. Výhodou tohto parku sú takmer nulové rady na lístky, atrakcie a jedlo.

Prater

Foto: Prater Aktiv

Prater je najznámejším zábavným parkom vo Viedni. Zvyčajne je otvorený nepretržite po celý rok, avšak niektoré atrakcie cez zimu (ale aj v letnej sezóne za nepriaznivého počasia) zatvoria. Hlavná sezóna trvá od 15. marca do 31. októbra 2021. Hlavnou triedou parku je Hauptallee, aleja, ktorú lemujú viac ako dve a pol tisícky stromov. Tradične sa tu každý rok behá Viedenský maratón a polmaratón. Pohybovať sa tu môžete aj osobným vláčikom, ktorý vás prevezie okolo parku a Hauptallee. Okružná jazda trvá približne dvadsať minút. Za vstup neplatíte, iba za jednotlivé atrakcie. Je teda na vás, za ktorú z viac ako dvestopäťdesiatich zaplatíte. Najobľúbenejšie je 65 metrov vysoké ruské kolo z roku 1897, odkiaľ máte výhľad na celé mesto. Pre romantické duše je tu možnosť prenajať si jednu z 15 kabín na súkromnú večeru. Medzi ďalšie atrakcie sa radí pol kilometra dlhá húsenková dráha s rýchlosťou 70 km/h. Ak vám to príde málo, nechajte sa vystreliť vyše 100 km/h na katapulte Turbo Boost. Jednou z najnovších atrakcií je 117 metrov vysoký reťazový kolotoč. V areáli určite navštívte aj planetárium či múzeum voskových figurín Madame Tussauds s vyše osemdesiatimi exponátmi.

Family park

www.youtube.com

Ein Tag im Familypark

V prekrásnej prírode v blízkosti Neziderského jazera leží najväčší zábavný park v Rakúsku – Familypark Neusiedlersee. Cestu autom z Bratislavy sem zvládnete približne hodinu. Na veľkých aj malých návštevníkov tu čaká kopec zábavy. V cene vstupenky sú všetky hlavné atrakcie, ale na niektoré budete potrebovať žetóny, ktoré zakúpite v pokladni. Niektoré atrakcie vás vynesú tak vysoko, že budete mať výhľad na plochu Neziderského jazera. Nechýba strašidelná jaskyňa a pre najmenších obrovské pieskovisko s farebnými preliezkami a šmýkačkami. Celý park je na každom kroku vyzdobený rozprávkovými postavičkami. V areáli je aj vodný svet, tak si v prípade pekného počasia zbaľte so sebou aj plavky.

Európa park

www.youtube.com

EUROPA-PARK – Wiedereröffnung ab 21.05.2021

Ak máte viac času, zamierte až do Nemecka na trochu dlhší výlet. Európa park je najväčší zábavný a druhý najnavštevovanejší park v Európe, hneď po Disneylande v Paríži. Je domovom 12 horských dráh a nachádza sa v meste Rust, priamo na hranici s Francúzskom, medzi mestami Štrasburg a Bazilej. Každý rok pritiahne viac ako 5,5 milióna návštevníkov a ponúka širokú škálu zábavných atrakcií pre celú rodinu na rozsiahlom pozemku s rozlohou 95 hektárov. Čakajú na vás vzrušujúce série fantazijných svetov, 100 atrakcií, 6 hodín predstavení, 6 hotelov priamo v parku, típí dedina a veľa ďalších.

AMI MÉG ÉRDEKELHET