Navštívili sme Familypark a určite sa sem ešte vrátime

Ak sa chcete presvedčiť o kvalite zábavného parku, najlepšie je naložiť do auta celú rodinu a vyraziť tam. Ak budú deti cestou späť štebotať o zážitkoch a rodičia budú zároveň oddýchnutí a usmiati, potom je park skutočne špičkový – tak ako rakúsky Familypark.

Foto: Familypark.at

Najväčší zábavný park Rakúska – Familypark – leží len hodinu cesty z Bratislavy priamo pri populárnom Neziderskom jazere. Hoci sme ho navštívili už štyrikrát, nedalo nám nevyskúšať jeho novinky na 14-hektárovom pozemku, kde si dnes vyberiete až z 31 atrakcií.


Foto: Familypark.at

Akoby nám nestačili dve vlastné deti, pripojili sa k nám i bratranci, sesternice a niekoľko detí rodinných známych. Posádka nášho malého červeného autobusu, ktorá sa už tešila na testovanie atrakcií, tak bola v rôznom veku. Do svojho rozprávkového sveta však park vtiahol všetkých bez rozdielu. Lístky sme si kúpili výhodnejšie online vopred, a tak sme mohli hneď vstúpiť a nasávať atmosféru parku.

Foto: Familypark.at

Zvládnete jazdu na traktore?

Park sa dlhodobo môže pochváliť absolútne precíznou rakúskou čistotou a kvalitou, akú od neho očakávate, a to tak na atrakciách, sociálnych zariadeniach, ako aj v gastronomických prevádzkach. Na výber je sedemnásť reštaurácií a popri cestičkách medzi nimi sa návštevníci parku, ktorí sa už nevedia dočkať ďalších vzrušujúcich zážitkov, môžu osviežiť pri zmrzline či ľadovej drti. Skvelým miestom na oddych sú tienisté lavičky a pergoly. Veľmi sme ocenili, že niektoré hry sú oddychové a zábavné samy osebe: napríklad traktorová dráha (Traktorbahn) v tematickom celku Gazdovský dvor alebo parná lokomotíva Lesného expresu (Waldexpress). Okrem toho je pre deti pripravených niekoľko kreatívnych ihrísk a vo veľkých horúčavách si môžete oddýchnuť a ochladiť sa pri vodných oázach.

Foto: Familypark.at

Povozte sa na horskej dráhe Blesk bohov

Voľba atrakcií je, samozrejme, osobnou preferenciou. Keďže sme tu však už po štvrtýkrát, máme svojich favoritov.

Najmenším urobí veľkú radosť Jazda na kačičkách (Entenparade) okolo lekien a vzrušujúca horská minidráha špeciálne navrhnutá ako skúška odvahy pre vekovú skupinu predškolákov.

Jednou z najobľúbenejších atrakcií v parku je horská dráha Blesk bohov (Götterblitz), ktorá je určená milovníkom výšok a rýchlosti. Z jej vrcholu je krásny výhľad na krajinu. Fantastický, 360-stupňový výhľad na prírodnú rezerváciu Rustská pahorkatina a Neziderské jazero ponúka aj Rímska veža (Römerturm).

Ak máte chuť zvýšiť si hladinu adrenalínu, vyberte sa na Leonardov lietajúci stroj (Leonardos Flugmaschine) – lietať a točiť sa budete až v dvadsaťmetrovej výške.

Foto: Familypark.at

Novinka sezóny 2022: Bobrí hrad

Absolútnym favoritom našej rodiny sa stali nakoniec dve vodné atrakcie: prvou je kolotoč Lietajúce ryby (Die Fliegenden Fische) – už zďaleka môžete od neho začuť veľký krik a ani vám sa možno nepodarí vyhnúť prúdu vody na rybke, ktorú ovládate vo vzduchu. Našou druhou „NAJ“ je plavba po Krokodílej dráhe s veľkým čľapnutím na záver.

Veľkú šancu zaradiť sa do zoznamu favoritov majú aj atrakcie Filippov jarmok (FilipposKirtag), kde si môžete otestovať schopnosť hádzať na cieľ, a vodná horská dráha Bobrí hrad (Biberburg), ktorá bude otvorená v lete.

Na záver dňa sa v aute ozývalo presne to, čo sme chceli: neprestajné veselé štebotanie a prekrikovanie detí o zážitkoch. My, rodičia, sme sa iba ticho spokojne usmievali: znova sa nám totiž potvrdilo, že zážitky sú najlepšími darčekmi pre deti každého veku. A zážitky z Familyparku ešte nikdy nesklamali.

Foto: Familypark.at

AMI MÉG ÉRDEKELHET