Csendesebben vigadjatok! - üzen az Airbnb új zajszenzora

Hányan is vagytok abban a lakásban?

Fotó: Shutterstock

A szálláskereső és -kínáló oldal nemrég jelentette be hivatalosan, hogy a tulajdonosok ingyenes zajszenzorokkal szerelhetik fel a kiadásra kínált ingatlanjaikat. Persze 3 hónap után a szenzor használata fizetőssé válik, de ezért kárpótol a tudat, hogy nem lesznek nehéz pillanataink a szomszédokkal.

Az Airbnb és a lakásbiztonsági termékeket gyártó Minut új együttműködése szerint minden Airbnb ingatlanhoz kérhetnek a tulajdonosok majd ingyenesen egy zajérzékelőt, ami bizonyos hangerő felett applikáción keresztül jelez a tulajdonosnak és a lakóknak is. A féléves teszt alapján kiderült, hogy az érzékelőkkel felszerelt lakásokban 20 percen belül megszűnt a zaj, hiszen a rendszer (vagy a szállásadó) időben megkérte a bérlőket, hogy kicsit halkabban mulassanak.

60 országban 3 hónapig ingyenes, aztán fizetős

Fotó: minut.com

A két cég együttműködésének köszönhetően 60 országban 3 hónapig lehet ingyenesen használni a Minut érzékelőit, amelynek segítségével az Airbnb üzenetküldő felületén az ingatlantulajdonos azonnal értesítést kapn, ha a vendégei átlépnék a még normális zajszintet. A három hónapos díjmentes időszak után azonban elő kell fizetni a szolgáltatásra.

A kedvesség mindig működik. ?

Fotó: Shutterstock

Az Airbnb oldalán található Guest Connect szolgáltatással kommunikál a rendszer és a vendégek, tehát a tulajdonosnak nem is kell feltétlenül közbeavatkoznia, ha hangosak a lakói. Amikor a Minut zajt észlel, automatikusan kapcsolatba lép annak okozóival egy kedves üzenet formájában, amelyben emlékezteti őket a házirendre. A tapasztalatok azt mutatják, elég egy ilyen barátságos figyelmeztetés ahhoz, hogy a lakók betartsák a szabályokat.

Így működik az zajszűrő-rendszer:

youtu.be

We’ve integrated with Airbnb!
AMI MÉG ÉRDEKELHET