5 zaujímavostí z piateho pokračovania série filmov o Indiana Jonesovi

Pozadie nakrúcania nových filmov je vždy veľmi lákavé a plné zaujímavých informácií a pikošiek. Toto je päť z nich, ktoré vznikli počas filmovania piatej časti Indiana Jonesa s podtitulom volanie osudu.

Foto: Disney


FALOŠNÉ VEĽKÉ JABLKO

Foto: Disney

Nie všetko je také, ako sa zdá! Dej nového Indiana Jonesa zavedie divákov aj do New Yorku, hoci v skutočnosti tam štáb nestrávil ani minútu. Za metropolu, ktorá nikdy nespí, zaskakovali Londýn a Glasgow. Stačilo prispôsobiť niekoľko ulíc, použiť množstvo rekvizít a historických áut.

NAHÁŇAČKA NA DVOCH KOLESÁCH

Foto: unsplash

V ospalom Glencoe, jednom z najosobitejších regiónov západného Škótska, sa odohráva atraktívna naháňačka na motorkách. Kľukaté cesty dediny, temné vody jazera Loch Leven a pochmúrne hory v pozadí podčiarkujú unikátnu atmosféru Škótskej vysočiny.

CESTOVANIE V ČASE V ŠTÝLE STARÉHO RÍMA?

Foto: Disney

Mnohí fanúšikovia sú napriek strohým informáciám presvedčení, že v päťke pôjde o dobrodružstvo spojené s cestovaním v čase. Neodbytní paparazzovia na Sicílii totiž odfotili hercov a komparzistov v kostýmoch starovekých Rimanov. Rozlúčka Harrisona Forda s Dr. Jonesom nás tak pravdepodobne zavedie do dávnych čias.

STARONOVÝ ŠTÁB

Foto: Disney

V poslednom dobrodružstve legendárneho profesora archeológie si opäť zahral aj britský herec John Rhys-Davies, predstaviteľ Sallaha, známy z prvých troch častí. Naopak, na Indyho syna Mutta zo štvorky v podaní amerického komika Shia LaBeoufoma zabudnite. Hlavného protivníka Dr. Jonesa stvárnil Mads Mikkelsen.

MLADÝ INDY

Foto: Disney

Vrásky z tváre Harrisona Forda zmizli vďaka digitálnym technológiám. Netreba sa však obávať výsledku. Omladený herec sa objaví v jedinej, úvodnej scéne filmu, ktorá sa odohráva v roku 1944.

AMI MÉG ÉRDEKELHET