Aké exotické ovocie práve dozrieva v tomto čase roka?
Za exotikou nie je vždy možné vycestovať, vieme si ju však pripomenúť chutným exotickým ovocím, ktoré práve dozrieva. Tu je pár tipov naň.
Vitajte v naozaj fascinujúcom svete exotického ovocia, kde príroda v každom ročnom období ponúka nové možnosti pre naše chuťové poháriky. V týchto chladných mesiacoch nezabúdajme na ovocie, ktoré môže osviežiť našu stravu a pridať do nej trochu slnečného tepla a chuti. Prečkajte zimu s chutnými a zdravými pochúťkami v podobe zdravého a chutného ovocia.
Citrusy z Ekvádoru:
Foto: Unsplash / Philippe Gauthier
Január a február sú mesiace, kedy nás v Ekvádore privítajú slnečné dni a zrelé plody citrusových stromov. Pomaranče, mandarínky a grapefruity získavajú v tomto období svoju maximálnu sladkosť a šťavnatosť. Okrem toho je tento typ ovocia bohatý na vitamín C, čo v zime ocení náš imunitný systém. Zaraďte do svojho jedálnička pravidelný prísun tohto zdravého ovocia a garantujeme, že sa vám poďakuje i váš tráviaci systém.
Mango z Kolumbie:
Foto: Unsplash / Alexander Schimmeck
Mangá, práve dozrievajúce v Kolumbii, prinášajú do našich domovov sladučkú a tropickú atmosféru. Mango nie je len vynikajúcim zdrojom vitamínu A a C, ale dodáva našim jedlám a chuťovým pohárikom sviežu exotickú chuť. Vyskúšajte mango v čerstvej forme, pridajte ho do šalátov alebo si pripravte lahodné mango smoothie či domáce mango lassi. Predstavte si, že najťažšie mango na svete vážilo 4,25 kg a pochádzalo z Kolumbie. Toľko exotickej dobroty pokope!
Prečítajte si aj: Dodajte cestovaniu šťavu!
Kiwano z Nového Zélandu:
Foto: Unsplash / Tijana Drndarski
Ak hľadáte ovocie s neobvyklým vzhľadom a zaujímavou chuťou, kiwano je tou správnou voľbou. Toto ovocie má oranžový hladký plášť s ostňami, no v jeho vnútri sa skrýva šťavnatá a osviežujúca chuť. Je bohaté na vitamín C a minerály, a môže byť skvelým doplnkom do ovocných šalátov alebo smoothies. Malá zaujímavosť: slovenský názorv pre kiwano je Uhorka rohatá. Názov "kiwano" bol pôvodne obchodnou značkou jedného novozélandského producenta tejto vlastne uhorky.
Pithaya z Vietnamu:
Foto: Unsplash / Helen Thomas
Pithaya, známa aj ako dračie ovocie, v týchto dňoch dozrieva v slnečných sadoch Vietnamu. Jej výrazná ružová alebo žltá šupka skrýva bielu, šťavnatú dužinu s jemnou sladkou chuťou. Pithaya je nielen lahodná, ale aj bohatá na vitamíny a antioxidanty, čo ju robí ideálnou voľbou pre zimné obdobie. Ozaj, vedeli ste, že pithaya je vlastne kaktus?
A čo od marca? Skúste marcovú vitamínovú bombu!
Sledujte aj naše profily na sociálnych sieťach, aby ste neprišli o žiadne novinky:
Pod menom Drive Slovensko nás nájdete na TikToku, Instagrame, YouTube aj Facebooku.