A Föld legtávolabbi pontjára úszott egy apa a fiával, ahol a legközelebbi ember az űrben van

Az óceán felszíne
Photo by Matt Hardy on Unsplash

Sokak számára elképzelhetetlen kihívásra vállalkozott egy brit apa-fia páros: a 62 éves Chris Brown és a 32 éves Mika feltehetően az első emberek, akik elúsztak a Föld legtávolabbi pontjára.

Az apa-fia páros ahhoz a Nemo-ponthoz úszott, ami arról híres, hogy ez az a földrajzi pont, mely a legtávolabb található bármelyik szárazföldtől:

a legközelebbi emberlakta terület a Húsvét-szigetekhez tartozó Motu Nui, ami 2688 kilométerre van, míg a legközelebbi szárazföld az északra lévő Ducie-szigetek, ami szintén hasonló távolságban helyezkedik el.

Shutterstock

Azért is hatalmas szenzáció a család expedícója, mert körülöttük 22,5 millió négyzetkilométeren csak víz található, ami Európa területének több mint kétszerese, ezért valóban csak a nagyjából 400 kilométernyire található Nemzetközi Űrállomás asztronautái voltak hozzájuk a legközelebb.

A LadBible elmondása szerint a két férfi öt éven át tervezte az utat, ahová 8 napig utaztak, majd március 20-án elértek a céljukhoz, hogy aztán a csónakjukból kiszállva, zászlóval a kezükben, 20 percen át a Nemo-pont felett ússzhassanak.

A terület egyik beceneve egyébként az „űrhajótemető”, ugyanis a fölöslegessé vagy veszélyessé vált űreszközöket erre a területre irányítják, hiszen itt a lehető legkisebb az esélye bármiféle károkozásra.

AMI MÉG ÉRDEKELHET