Neznáme britské mesto bolo zvolené za najlepšie

Toto krásne miesto pri vode môže byť dokonalou voľbou pre vašu nasledujúcu dovolenku v Anglicku.

Foto: Shutterstock

Prekvapivý obrat: podľa informácií od Expressu bolo málo známe a podceňované mesto Ipswich v roku 2024 vyhlásené za najlepšiu dovolenkovú destináciu v Anglicku. Prečo sa oplatí navštíviť Ipswich?

Ak plánujete tento rok dovolenku v Anglicku, podľa rebríčka cestovného portálu Snaptrip je Ipswich najlepšou voľbou. Najväčšie mesto kraja Suffolk leží 108 kilometrov severovýchodne od Londýna, pri ústí rieky Orwell, len 10 kilometrov od pobrežia.

AK BY STE SI CHCELI TROCHU ODDÝCHNUŤ POČAS PRECHÁDZKY V MESTE, URČITE NAVŠTÍVTE OBĽÚBENÚ ČAJOVŇU MIESTNYCH – PICKWICKS.

Nachádza sa v centre mesta, na Dial Lane, a je najstaršou čajovňou v Ipswichi. Vybrať si tam možno z približne sedemdesiatich druhov bylinkových čajov a tridsiatich druhov zrnkovej kávy - a navyše ponúkajú vynikajúce dezerty.

Foto: Shutterstock

Ak máte radi modernú kultúru, dokonalou voľbou pre vás je Corn Exchange, snáď najpopulárnejšie hudobné centrum v Ipswichi, ktoré sa nachádza v budove radnice. Okrem hudobných kapiel a DJ-ov často hostí aj vychádzajúce hviezdy stand-upu. Corn Exchange disponuje aj elegantným barom a dokonca aj samostatným kinom, v ktorom premietajú najnovšie nezávislé filmy.

V IPSWICHI NECHÝBAJÚ ANI PRÍRODNÉ KRÁSY.

Bez toho, že by ste museli prekročiť hranice mesta, si môžete urobiť pokojnú prechádzku v obrovskom Holywells Parku s rozlohou 28 hektárov – v letných mesiacoch si tu môžete užívať aj vodné športy. Skvelou voľbou je aj Chantry Park, najväčší zelený pozemok v Ipswichi s rozlohou 50 hektárov, kde sa často usporadúvajú atraktívne hudobné programy.

Naopak, keď sa trochu vzdialite od mesta, po niekoľkých minútach autom objavíte výnimočné prírodné krásy Suffolku. V okolí sa nachádzajú najaktívnejšie prírodné rezervácie v celom Anglicku – najdôležitejšia z nich je Minsmere Nature Reserve na približne 1000 hektároch priamo pri mori, kde môžete vidieť veľké množstvo vzácnych a ohrozených druhov vtákov.

Foto: Shutterstock

Sledujte aj naše profily na sociálnych sieťach, aby ste neprišli o žiadne novinky:

Pod menom Drive Slovensko nás nájdete na TikToku, Instagrame, YouTube aj Facebooku.

AMI MÉG ÉRDEKELHET