A 3 legizgalmasabb ázsiai úti cél, amelyről korábban nem sokat hallhattál

Na, de most! Elmondunk mindent.

A ​Da Nangban található Aranyhíd.

A jól bevált nagyvárosok helyett most olyan feltörekvő desztinációkat mutatunk, amelyek legalább ugyanannyi izgalmat tartogatnak. Bár távoli helyekről beszélünk, megéri ennyit utazni hozzájuk: kultúrájuk és konyhájuk kiváló, természeti adottságaik pompásak, ráadásul ismeretlenségük miatt akár egy klasszikus nagyvárosi utazás töredékéért is meglátogathatjuk őket.


​Da Nang, Vietnám

Fotó: Shutterstock

Da Nang, Vietnám

A modern kikötőváros Ázsia egyik nagy, Covid utáni sikertörténete: a 2023-ban érkező turisták száma már túlszárnyalta a járvány előtti adatokat – írja a Condé Nast Traveler. Ez részben az új repülőjáratoknak köszönhető, amelyek segítségével a tengerparti nagyváros minden eddiginél könnyebben megközelíthető – minden év júniusában naponta több mint 150 járat szállítja például a kíváncsi turistákat a Da Nang Nemzetközi Tűzijáték Fesztiválra. Ha idelátogatunk, semmiképp ne hagyjuk ki a közép-vietnámi ételkülönlegességeket, amilyen a régió hivatalos tésztalevese, a Mì Quảng, és az ínycsiklandó Bánh Xèo, ami egy kurkumás palacsinta.

A várostól 20 percre, a Son Tra-félszigeten található Vietnám leghatalmasabb Buddha-szobra, az igazán tekintélyt parancsoló, 67 méter magas Lady Buddha. A félsziget emellett otthont ad egy természetvédelmi területnek is, ahol sok más különleges állatfaj mellett találkozhatunk a veszélyeztetett tarka karcsúmajommal is.

Koccsi, India

Koccsi vízi útvonalai évszázadok óta hívogatják a látogatókat: zöldellő holtágai, lagúnái és folyói ma legalább ugyanolyan vonzóak az utazók számára, mint amilyen vonzónak az arab, kínai és európai kereskedők látták őket az 1300-as években. A nagyváros gyönyörű természeti adottságai mellett manapság világszinten egyedülálló energiagazdálkodásáról ismert.

Kochi city 4k drone view | The Queen of Arabian Sea | Explore Kochi | Explore The World

Hello friends! Today we are going to explore 'The Queen of Arabian Sea' Kochi and admire its beauty! Kochi (also known as ...

Kochi city 4k drone view | The Queen of Arabian Sea | Explore Kochi | Explore The World

2021-ben itt indult el a világ egyik első vízi metrórendszere, amely Koccsi tíz szigetét köti össze – bár a hibrid hajtású hajóknak köszönhetően akkor is előremutatónak számított, 2024 végére a tervek szerint már száz százalékban napenergiával fog működni. Ha másért nem, emiatt mindenképp érdemes odalátogatnunk, ráadásul megérkezésünkkor egyből a világ első olyan repterén szállhatunk le, ami már most is kizárólag napenergiát használ.

Selyemút, Üzbegiztán

Tashkent is the capital of Uzbekistan. It's a large city. Almost 3 million people. It's an up-and coming city with a bright future. Why?

Tashkent Uzbekistan. The City on the Silk Road

A Kínából Iránba és Törökországba utazó kereskedők évszázadokon át használták az ősi Selyemutat, emléküket pedig ma Üzbegisztán négy városa – Szamarkand, Taskent, Buhara és Khíva – őrzi. Bár az üzletelésből élőknek egykor hosszú, fáradságos, teveháton megtett úttal kellett számolniuk, ma már modern gyorsvonatok kötik össze az ország fővárosát, Taskentet Szamarkanddal és Buharával.

Mivel ehhez a kifejlett vasúthálózathoz 2024-ben Khíva is csatlakozik majd, kimondhatjuk: soha nem volt még ilyen egyszerű bejárni a Selyemút üzbég részét.

Szamarkand minaretjei és türkizkék csempéi az 1400-as években itt uralkodó Timuridák által felépített hagyaték részei, Buhara pedig a lenyűgöző mecsetkomplexumok mellett az ősi szőnyegkészítési hagyományok emlékét őrzi. Taskentben a történelmi örökség modern nagyvárosi lendülettel párosul, Khíva jelentőségét pedig az is mutatja, hogy az iszlám világ 2024-es turisztikai fővárosává választották.

AMI MÉG ÉRDEKELHET