Na čo si dávať pozor pri návšteve Buckinghamského paláca

Týchto pár pravidiel sa oplatí vedieť, ak sa chystáte zavítať do jednej z najznámejších budov na svete.

Foto: Shutterstock

Podobne ako všetky európske mestá s dávnou históriou, aj Londýn ponúka množstvo atrakcií: budovy a symboly pradávna, prítomnosti a budúcnosti tu existujú vedľa seba priam v ideálnej symbióze. Zo všetkých je najznámejší asi Buckinghamský palác, jedna z najobľúbenejších a najnavštevovanejších budov na svete.

PÔVODNE HO VYUŽÍVALI AKO RADNICU

Foto: Shutterstock

Palác postavený v roku 1703 bol pôvodne využívaný ako radnica, ale od roku 1837 je oficiálnou londýnskou rezidenciou panovníka. Budova, nachádzajúca sa v mestskej časti Westminster, bola neustále rozširovaná. K jej posledným úpravám došlo začiatkom 20. storočia. Popularitu a dôležitosť paláca dobre podčiarkuje fakt, že spomedzi budov celého sveta v Googli najčastejšie vyhľadávajú informácie práve o ňom.

Buckinghamský palác prijme každý rok desaťtisíce návštevníkov počas rôznych banketov, záhradných párty a iných podobných akcií. Klasickí, obyčajní turisti sa zas môžu zúčastniť sprevádzaných prehliadok vo vnútri paláci v období od júla do októbra, kde ich naviguje virtuálny audio sprievodca.

KÚPTE SI LÍSTOK ONLINE!

Foto: Shutterstock

Ak nechcete zostať prekvapení, lístok si oplatí kúpiť online v značnom časovom predstihu, aj s rezerváciou konkrétneho termínu návštevy. Väčšinou sa za nimi totiž len tak zapráši. Ich cena závisí od toho, ktoré časti paláca by ste chceli vidieť.

Informujte sa aj o tom, ktoré predmety je zakázané vziať si so sebou do Buckinghamského paláca, lebo o nich môžete ľahko prísť. Na oblečenie si tiež musíte dávať pozor, odporúča sa brať ohľad na tamojšie tradície.

AMI MÉG ÉRDEKELHET