Od Trenčianskeho hradu po Hrad Broumov na bicykli

Zapojením obcí v Púchovskej doline by mohol vzniknúť fantastický cyklookruh.

Cyklotrasa Trenčín Broumov
Foto: Trenčiansky samosprávny kraj

Uvažujete nad originálnym spôsobom, ako stráviť aktívny víkend na bicykli? Ponúkame vám úchvatnú trasu, ktorá spojí nielen slovenské a české pohraničie, ale aj dva historické hrady – Trenčiansky hrad a hrad Brumov v Čechách. Pripravte sa na cestu, ktorá vás prevedie krásami prírody, historickými pamiatkami a poskytne nezabudnuteľné zážitky.

Jednou stopou bicykla po stopách histórie

Trasa sa začína pod majestátnym Trenčianskym hradom, symbolom mesta Trenčín, a pokračuje smerom do Nemšovej po lákavej cyklotrase „Na bicykli po stopách histórie“. Táto trasa sa pýši titulom najobľúbenejšia v kraji, čo potvrdzuje aj viac ako 228-tisíc cyklistických jázd zaznamenaných v minulom roku. Počas cesty si nenechajte ujsť ani technickú pamiatku – Králikov mlyn v Nemšovej či letné kúpalisko s dotykovým kioskom pre plánovanie ďalších výletov.

Medzinárodná trasa BEVLAVA

Foto: Trenčiansky samosprávny kraj

V Nemšovej na vás čaká nadviazanie na cyklotrasu BEVLAVA, ktorá vás povedie cez malebné údolia Beskýd a Bielych Karpát až do Čiech. Sčítačky na českej strane zaznamenali vyše 84-tisíc jázd, čo svedčí o veľkej obľube trasy medzi cyklistami. Výnimočnosť tejto trasy spočíva aj v prepojení prihraničných regiónov a povodí riek Bečva, Vlára a Váh, z čoho čerpá aj jej názov.

Úseky plné zaujímavostí

Cesta vás zavedie okolo najstaršieho pútnického miesta na Slovensku, Skalky pri Trenčíne, a ponúkne množstvo možností na odbočky za prírodnými a historickými krásami. Nezabudnite navštíviť rozhľadňu Malý Jelenec s panoramatickým výhľadom na okolie. Na českej strane si neváhajte naplánovať okružný výlet do Hornolidečska alebo Valašských Klobouk, kde cyklotrasa BEVLAVA nadväzuje na množstvo ďalších trás.

Propojenie s Púchovskou dolinou

Trasa ponúka nielen pohodovú jazdu po asfaltových cestách, ale aj úseky, kde je dobré počítať s kopcovitým terénom. Odmenou vám však budú nádherné výhľady do valašskej krajiny. Cyklotrasa BEVLAVA je stále vo výstavbe, preto sa môžete tešiť na nové úseky, ktoré ešte viac obohatia vaše cyklistické dobrodružstvo. Príkladom je zapojenie obcí Púchovskej doliny, čím by sa vytvoril cyklistický trojuholník Trenčín - Horní Lideč – Púchov s trasovaním späť do Trenčína po Vážskej cyklomagistrále.

Nezabudnuteľný výlet

Nenechajte si ujsť šancu zažiť jedinečný cyklovýlet, ktorý spája kultúru, históriu a prírodné krásy dvoch krajín. Okrem nezabudnuteľných zážitkov vás na ceste čaká aj množstvo pamiatok a prírodných krás, ktoré obohatia vašu jazdu. Stačí len sadnúť na bicykel a nechať sa uniesť krásami, ktoré trasa BEVLAVA ponúka.

Foto: Trenčiansky samosprávny kraj

Sledujte aj naše profily na sociálnych sieťach, aby ste neprišli o žiadne novinky:

Pod menom Drive Slovensko nás nájdete na TikToku, Instagrame, YouTube aj Facebooku.

AMI MÉG ÉRDEKELHET