3 najvzrušujúcejšie destinácie v juhovýchodnej Ázii, ktoré raz musíte vidieť

Či ste milovníkom prírody alebo veľkomiest, tu si určite prídete na svoje!

Foto: Shutterstock

Juhovýchodná Ázia je taviacim kotlom rôznych kultúr a domovom najkrajších prírodných a architektonických pamiatok na planéte. Tamojšie mestá lákajú vzrušujúcou gastronómiou a kultúrnymi podujatiami, kým na plážach zažijete ničím nerušený oddych. Ukážeme vám, ktoré krajiny v regióne sa vám najviac oplatí navštíviť.

THAJSKO

Thajsko je už dlho jedným z favoritov európskych turistov – jeho hlavné mesto, Bangkok (v miestnom jazyku Krung Thep) bol v predcovidových rokoch dlho najnavštevovanejšou destináciou na svete.

Foto: unsplash

Okrem rušných veľkomiest nájdete v Thajsku množstvo nádherných pláží s bielym pieskom (napríklad na Phukete), prírodné pamiatky (ako nedotknuté dažďové pralesy v národnom parku Khao Sok), množstvo kostolov a palácov. Krajina tak ponúka neopakovateľnú kombináciu mestských zážitkov a oddychu v prírode. Obdobie dažďov trvá od júla do októbra, a tak najvhodnejší termín na návštevu Thajska je medzi novembrom a aprílom.

VIETNAM

Podobne populárnou voľbou je aj Vietnam – je to absolútne pochopiteľné vzhľadom na jeho prírodné danosti a architektonické skvosty z čias čínskej a francúzskej minulosti. Ak túžite po rytme veľkomesta, najlepšou destináciou je Ho Či Minovo mesto alebo Hanoi – respektíve aj menej známy, ale podobne vzrušujúci a ambiciózny Da Nang, kde na vás navyše čakajú aj nádherné pláže.

Hoi An je síce menšie mesto, no vyniká jedinečnou krásou – nie náhodou ho volajú aj Benátkami Vietnamu.

www.youtube.com

Banh Mi Phuong | The Best Banh Mi in Hoi An | Vietnamese Sandwich - Street Food

Ak sa vyberiete do Vietnamu, určite si ochutnajte tradičný sendvič báhn mi (hlavným mestom tohto pokrmu je Hoi An) a svetoznámu vietnamskú kávu podávanú so zhusteným mliekom. Oplatí sa sem cestovať v apríli alebo v septembri, lebo tieto termíny nespadajú do hlavnej sezóny, navyše v tomto čase je tu nižšia vlhkosť, a počasie celkovo je milosrdnejšie.

MALAJZIA

Možno je to pre niektorých prekvapením, ale podobne vzrušujúcou destináciou je aj Malajzia, kde sa stretnete so zmesou európskej, čínskej, indickej i malajskej kultúry. Krajinu preslávili nádherné pralesy, obrovské jaskyne (napríklad v Národnom parku Gunung Mulu), pláže a samozrejme hlavné mesto na svetovej úrovni Kuala Lumpur, ktorý z roka na rok zvolia za jedno z najlepších miest pre život v regióne.

Foto: Shutterstock

Ďaleko od hlavného mesta môžete navštíviť aj severnú časť ostrova Borneo, ktorá patrí k Malajzii. Okrem spoločného oddychu na pláži s delfínmi vás tu čaká aj aktívnejšia forma relaxu: počas túr v dažďových pralesoch môžete naraziť aj na orangutany.

Do tejto krajiny cestujte medzi marcom a júnom: hoci aj v tomto období sa môžu objaviť prehánky, tieto sú najpríjemnejšie mesiace v roku, keď je v krajine ešte relatívne málo turistov.

Sledujte aj naše profily na sociálnych sieťach, aby ste neprišli o žiadne novinky: pod menom Drive Slovensko nás nájdete na TikToku, Instagrame, YouTube aj Facebooku.

AMI MÉG ÉRDEKELHET