Egy hordólakosztályt kérek!

Érdekes mexikói boutique hotelre bukkantunk.

hordó lakosztály

Forrás: Facebook

A Matices Hotel de Barrices egy tequilalepárló mellett található, stílusosan az agavéültetvény kellős közepén.

Fotó: Instagram

Van egy város Mexikóban, a tequila országában: Tequila city – igen, itt találták fel a mexikóiak nemzeti italát. Ebben a városban és környékén most is rengeteg tequilalepárló működik. Az egyik üzem tulajdonosa úgy gondolta, ebből lehetne akár turisztikai értéket is kovácsolni, így kezdték el tervezni, majd megvalósítani a Matices Hotel de Barricas (magyarul: hordóhotel) szállodát. A kissé bizarr boutique hotelt egy agávéföldre álmodták meg, ahol óriási méretű érlelőhordókra hasonlító épületekben látják vendégül a turistákat.

Nem mellékes információ, hogy naponta 15 000 liter (!) tequilát készítenek a birtokon a helyben termesztett kék agávéból, így a vendégek profiktól tanulhatják meg a tradicionális ital készítési módját, az ital történetét, vezetett kóstolásokon vehetnek részt, és persze gyönyörködhetnek a csodás mexikói tájban.

A Matices Hotel de Barricas 30 hordóépületből áll, ebből 4 Silver King (ezzel utalva a prémium minőségű fehér tequilára), azaz luxus- vagy nászutas-lakosztály, amelyekben minden megvan, ami a sivatagban komfortosabbá teszi a pihenést. Ezen felül egy Extra Aged nevű hordólakosztály is várja a vendégeket, amely privát jacuzzijával még több kényelmet kínál. A Silver King hordó 180 amerikai dollárt kóstál egy éjszakára, míg az Extra Agedben ugyanez 200 amerikai dollárba kerül. A szálloda területe alatt 4,5 méter mélyen egy nagy pince húzódik, ahol fahordókban érlelik a tequilát, valamint egy nagy étterem és bár is helyet kapott itt.

A Matices Hotel de Barricas az agávéültetvény kellős közepén

Fotó: Facebook


Fotó: Facebook


Fotó: Facebook


Fotó: Facebook


Fotó: Facebook


Fotó: Facebook


Fotó: Facebook


Fotó: Facebook


Fotó: Facebook


Fotó: Facebook


Fotó: Facebook

A Silver King szoba belülről


Fotó: Facebook

A hordó belülről


Fotó: Facebook

A birtok alatti pince tele tequilás hordókkal


Fotó: Facebook

És a tequilapincéhez tartozó étterem és bár szintén a föld alatt



AMI MÉG ÉRDEKELHET