Táto elektrická jednokolka vylezie aj na kopec

Čínska firma InMotion predstavila novú elektrickú jednokolku, ktorá okrem silného motora ponúka dojazd 120 km a nastaviteľný zavesenie kolesa.

Foto: InMotion

Nové jednokolesové elektrické vozidlo firmy InMotion má výkon viac ako 12 konských síl, ku ktorému sa pridáva krútiaci moment 200Nm. Používatelia tak poľahky vedia zdolať aj 50 % stúpanie.

Elektrická jednokolka prináša zážitok, ktorý je asi najbližšie k horskému bicyklu, ale elektronika popritom ponúka extrémnejší spôsob turistiky. Napríklad práve s elektrickou jednokolkou InMotion Adventure. Zvláštny dopravný prostriedok dosiahne rýchlosť aj 100 km/h a z 0 na 50 km/h zrýchli za 2,5 sekundy.

www.youtube.com

Introducing INMOTION Adventure | Born to Adventure

A sa osvedčí aj v teréne. Ponúka dvojaký prevádzkový spôsob: stabilný a jednoduchší Comfort, ktorý zabezpečuje dlhší prevádzkový čas batérie, kým Sport sľubuje väčší výkon a dynamickejšiu jazdu. Nastavenia sa dajú meniť aplikáciou v mobile používateľa.

Okolo kolesa sú štyri batérie, ktoré majú kapacitu 2 400 MaH a inteligentné riadenie je schopné sledovať každý jeden článok batérie v reálnom čase. Firma InMotion deklaruje maximálne 120 km dojazd a vďaka rýchlonabíjačke dosiahnete 80% kapacitu nabitia za jednu hodinu.

8 STUPŇOVÉ ODPRUŽENIE

Foto: InMotion

16 -palcové koleso je podľa normy IPX6 je vodotesné. Takisto je vodeodolný aj akumulátor podľa normy IPX7 a tak sa jazdci na jednokolke nemusia obávať ani vtedy, keď ich zastihne prietrž mračien. Elektrické vozidlo ponúka 8-stupňové odpruženie na intenzívnych offroad úsekoch, napríklad pri skokoch a strmých stúpaniach a tak chráni kolená jazdca. Nastavenia sa dajú prispôsobiť podľa hmotnosti jazdca a štýlu jazdy.

Monocykel disponuje širokými pedálmi a nastaviteľným predným svetlo s intenzitou 1500 lumenov. Aj zadné svetlo dosahuje kvalitu ako na aute. Základná cena v USA je 3 300 dolárov.

AMI MÉG ÉRDEKELHET