Olcsóbban csúsznál? 4 síterep, ahol nem szálltak el az árak

A síelés nem a legolcsóbb sport, de azért van pár hely, ahol viszonylag pénztárcabarát árakkal találkozhatunk.

síelés
Fotó: Shutterstock

Hamarosan indul a síszezon! A havas hegycsúcsok szerelmeseinek nem árt minél korábban lefoglalni a téli vakációt.


A legismertebb helyszíneken általában jó előre betelnek a szállások, ezek ráadásul általában drágák is. Arról nem is beszélve, hogy a népszerű sípályák a legtöbbször telítettek a főszezonban, ez pedig sokszor a sportélmény ellen dolgozik: folyamatosan kerülgetni kell az embereket, a hüttékben pedig kígyózó sorral találjuk szembe magunkat.

Nézzük, mit ajánl az Euronews cikke, hol érdemes kedvező ajánlatokat keresni.

Jasná Chopok, Szlovákia

www.instagram.com

A hazai síparadicsom egyaránt jó választás a profi síelők és az alternatív utakat keresők számára. Az Alacsony-Tátra hegyvonulatain található központban a megszokottnál több alternatív, járatlan pályát próbálhatunk ki, de persze kiépített, kék és piros pályákból is bőven akad választék.

A közeli szállásokon van, ahol mindössze 25 euróból is megúszhatunk egy-egy éjszakát. Egy napijegy ára a főszezonban 45 euró környékén mozog.

Morillon, Franciaország

www.instagram.com

Franciaország szintén egy igen kedvelt célország, és itt is akad a Mont Blancot szegélyező Chamonix-völgynél olcsóbb opció. Ilyen például Morillon települése, melyet jóval kevesebben ismernek, emiatt pedig csendesebb is, mint a népszerű terepek.

A Grand Massif síterületen 265 kilométernyi pályán csúszhatunk le, egy napijegy ára pedig nagyjából 55 euróra tehető.

Trysil, Norvégia

www.instagram.com

Ha egy családbarát síelésre szeretnénk beruházni, a norvég Trysil jó választás, ugyanis sok kezdő síelő választja ezt a területet. Ám a kicsit tapasztaltabb felnőttek sem fognak unatkozni, mert a norvég terepen nem csak kék, egyszerű pályák vannak. Egy napijegy ára körülbelül 55 euróra tehető.

Seefeld, Ausztia

www.instagram.com

Ha Ausztriába húzna a szívünk, Seefeldnél úgy lehet egy kis luxusban részünk, hogy nem kell óriási összegeket kiadnunk. A sípálya területe kisebb, de a környéken több üdülőhely és spa is található. Egy napijegy ára körülbelül 49 euró körül mozog.

AMI MÉG ÉRDEKELHET